Medicul Mihai Craiu avertizează cu privire la cel mai mare val de bronșiolite din ultimul deceniu. Explozia de cazuri este așteptată la începutul lunii decembrie.

„E o cohortă mult mai mare de copii care pot fi îmbolnăviți. Avem un mic decalaj epidemiologic, de circa două săptămâni, adică la noi cel mai spectaculos o să fie încolo, către Moș Nicolae”, a

spus Mihai Craiu.

Citește și: Val de pneumonii și boli respiratorii la copii: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Bronșiolita este o infecție pulmonară întâlnită la copiii mici, care se manifestă prin inflamarea căilor respiratorii. Aceasta începe cu o răceală caracterizat prin tuse și respirație ușor șuierătoare.

Citește și: Bilanț coronavirus 16 noiembrie: 429 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Bilanț coronavirus 16 noiembrie: 429 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Ministerul Sănătății a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 429 de cazuri noi de COVID-19, cu 61 mai puţine decât în ziua precedentă.

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 429 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2(  COVID – 19), cu 61 mai puţine faţă de ziua anterioară. 108 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare",

a transmis miercuri MS. 

Citește și:  VIDEO- Un medic român face un avertisment cu privire la valul de bronșite: „A început valul de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât anul trecut. E cel mai mare din ultimii 10 ani”

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu  COVID-19  este de 575, cu 94 mai puţine faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 87 persoane, cu 5 mai puţine faţă de ziua anterioară. Din cei 87 pacienţi internaţi la ATI, 76 sunt nevaccinaţi.

Citește și: Val de pneumonii și boli respiratorii la copii: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si