Sebastian Hibberd, a murit în timp ce îl ținea pe tatăl său de mână. A petrecut 48 de ore cu un intestin blocat care putea fi tratat, conform thesun.co.uk.

NHS 111 a ratat numeroasele oportunități de acordare a primului ajutor pentru băiețelul de 6 ani.

„Mai mulți copii vor muri"

Linia telefonică de asistență utilizează algoritmul NHS Pathways pentru a evalua, tria și direcționa publicul la servicii urgente.

De altfel, medicul Ian Arrow a avertizat astăzi că mai mulți copii vor muri dacă nu se vor face schimbări în sistem. El a cerut NHS Anglia și NHS Digital să efectueze o revizuire a procedurilor lor, spunând că agenții de apel nu sunt asistați în mod adecvat de algoritm.

Arrow a spus: „În opinia mea, ar trebui să se ia măsuri pentru a preveni decesele viitoare și cred că aveți puterea de a lua astfel de măsuri prin revizuirea sistemelor și a protocoalelor actuale, în scopul de a ajuta părinții în special să caute asistență copiilor bolnavi."

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Șanse pierdute

Sebastian a murit de un stop cardiac acasă la Plymouth. Ulterior, a fost declarat mort la Spitalul Derriford, după ce paramedicii l-au dus la spital. La început, tatăl și mama i-au respins simptomele băiatului. Două zile mai târziu, când boala și diareea nu s-au diminuat, Russel, tatăl băiatului a apelat la linia telefonică medicală NHS 111. Băiatul vărsa, era confuz și delira, avea dureri de burtă, mâinile și picioarele reci.

Dacă primea un tratament salvator rapid, băiatul ar fi putut trăi și acum.

Într-o declarație, părinții au spus: „În timp ce nimic nu ne va aduce înapoi pe băiatul nostru minunat, acest Raport de Prevenire a Deceselor Viitoare este tot ceea ce am cerut și sperăm că va împiedica orice altă familie să treacă prin coșmarul pe care îl avem. Timp de trei ani, ne luptăm pentru schimbare, citim rapoartele și documentele NHS în căutarea adevărului și suntem extrem de recunoscători medicului legist pentru faptul că ne-a acceptat cererea de anchetă și ascultăm preocupările noastre.".

 

„ Este necesar să se facă schimbări pentru a evita apariția altor tragedii", a declarat familia Hibberd.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si