Cazul copilului dispărut din Pecineaga, județul Constanța și găsit mort într-un bazin de dejecții de la ferma de porci din localitate putea fi soluționat mult mai repede dacă ISU dispunea de echipamentul necesar. Conform publicației replicaonline.ro, sonarul cu care a fost căutat băiatul cu trei zile înainte în bazinul 1 a dat eroare ar fi dat eroare, fiind probabil defect. De asemenea, scafandrii de la ISU nu aveau costume adecvate unei astfel de situații.

Vineri dimineața, cadavrul băiatului a fost descoperit de doi paznici, plutind în bazinul 1, după ce ISU Dobrogea nu a reușit să-l găsească cu 3 zile înainte.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Băiețelul dispărut din Pecineaga, găsit mort în primul bazin de dejecţii

”De precizat este faptul că în bazinul în care a fost găsit trupul micuțului au căutat pompierii și în urmă cu trei zile. Însă nu au intrat, deoarece nu aveau echipamentul special pentru astfel de situații, fiind vorba de un bazin plin cu dejecții. Acel bazin a fost golit de către pompieri cu monopompele, până la o adâncime medie de aproximativ 2 m.

Deci, nu în totalitate, pentru că atât s-a putut, după cum au susținut reprezentanții ISU. Până la urmă, o firmă privată din Eforie care deținea un costum adecvat, cu butelie de oxigen, a intrat în bazinul cu pricina", scrie replicaonline.ro. 

Echipamentul era pentru adâncimi mari

De altfel, în bazinul 1 s-a intrat și cu sonarul care, contrar așteptărilor, a dat eroare, după cum a susținut și șeful ISU, Daniel Popa.

Mai mult, acesta a precizat, pentru Replica, faptul că săptămâna viitoare va solicita ministerului ca ISU Dobrogea să fie dotat cu echipament adecvat pentru astfel de situații. ”Echipamentul acela era pentru lucrări sub apă, sub 40 metri. Ai noștri au fost alimentați cu oxigen de pe margine. Voi aduce în discuție, la minister, săptămâna viitoare dotarea cu un astfel de costum”, a spus Popa. De ce nu s-a găsit copilul atunci când bazinul a fost verificat cu sonar Gărzii de Coastă?, ”A dat eroare. A fost sonarul în acel bazin, rezultatul a fost negativ”, a spus Popa, conform sursei citate. 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si