Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc.  Porcul este nelipsit de pe mesele românilor în această perioadă. Poate fi preparat sub foarte multe forme. O rețetă delicioasă este aceea de marinadă pentru carnea de porc. Iată cum se prepară!

Marinată cu muștar și miere 3 linguri muștar

Ingrediente

două linguri oțet de vin 3 linguri ulei măsline 1/2 lingură usturoi pudră o lingură miere 1/2 lingură sare o linguriță piper 1 kg cotlete de porc

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele și pune cotletele într-o pungă cu fermoar, apoi unge bine carnea și marinata și las-o pentru măcar 3 ore în frigider. Apoi, o poți găti cum dorești, la grătar, la cuptor, prăjită sau în slowcooker.

Marinată hawaiiană

Ingrediente

⅓ cană de suc de ananas ¼ linguriță de praf de ceapă 1 linguriță de ghimbir uscat 3 linguri de sos de soia două linguri de ulei de avocado ⅛-¼ linguriță de piper negru ¼ – ½ linguriță de sare carne de porc

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă bine pentru a le combina.

Citește și: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la bunica acasă- Reţetă simplă și delicioasă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Se toarnă marinada peste cotlete și se masează marinada în carne. Se dă la frigider între 30 de minute și 24 de ore înainte de utilizare. Gătește porcul cum dorești. 

Marinată chinezească cu 5 condimente

3 linguri de sos de soia 3 linguri de oțet de vin de orez o linguriță de ghimbir uscat două linguri de ulei de avocado  o lingură de ulei de susan prăjit o linguriță de praf de 5 condimente Sare și piper după gust Un vârf de cuțit de piper roșu carne de porc sau

coaste

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă bine pentru a le combina. Se toarnă marinada peste cotlete și se masează marinada în carne. Se dă la frigider între 30 de minute și 24 de ore înainte de utilizare. Dacă gătești coaste, fă-le la cuptor sau pe grătar și folosește și puțină miere în toată marinata.

Citește și: Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară și zahăr pudră. O reţetă delicioasă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si