Tichete sociale pentru elevi. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență (OUG) pentru acordarea de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic.

Sursa finanțării pentru aceste tichete sociale acordate elevilor și preșcolarilor o reprezintă fondurile externe nerambursabile.

Citește și: Ziua Educației 2023: Pe această dată elevii nu merg la școală! 5 octombrie este zi liberă

Proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului stabilește măsuri de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pentru preșcolarii și elevii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial.

Se estimează că vor fi sprijiniți aproximativ 410.000 de preșcolari și elevi dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial!

Tichetele sociale pentru sprijin educațional- ce sunt și cum pot fi primite

Tichete sociale pentru elevi. Guvernul consideră că se impune adoptarea în regim de urgență a măsurilor preconizate prin prezentul proiect de ordonanță de urgență, în vederea implementării acestei măsuri la nivel național odată cu începerea anului școlar 2023-2024 sau în prima parte a acestuia, pentru ca măsura să își atingă obiectivul. 

Citește și: “Se sună de schimbare!”, campania dezvoltată de Știrile Kanal D și Asociația BookLand a adus bucurie in inimile copiilor

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Tichete sociale pentru elevi.

Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se propune aprobarea Schemei naţionale de sprijin pentru preșcolarii și elevii dezavantajați, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional 2023-2027.

Proiectul se face în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027, iar Schema națională este denumită în acronim S.N.S.E.D. 2023-2027.

Tichete sociale pentru elevi.

Tichete sociale pentru elevi

[Sursa foto: Pexels.com]

Tichete sociale pentru elevi din 2023 până în 2027

Proiectul S.N.S.E.D 2023-2027 se va implementa pe o perioadă de 4 ani școlari (2023-2027) în conformitate cu obiectivele Programului Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 şi în limita bugetului disponibil pentru această măsură, în conformitate cu  regulile de eligibilitate PoIDS 2021-2027.

Coordonatorul S.N.S.E.D. 2023-2027 pentru acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Bani pentru rechizite școlare și îmbrăcăminte 

Tichete pentru elevi 2023-2024. Proiectul S.N.S.E.D 2023-2027 are în vedere sprijinirea preșcolarilor și elevilor dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional în vederea achiziționării de rechizite școlare și îmbrăcăminte precum și a unor măsuri auxiliare care vin în completarea sprijinului principal.

Sprijinul principal acordat este în cuantum de 500 de lei, într-o tranșă unică în fiecare an școlar, începând cu anul școlar 2023 -2024.

Tichete sociale pentru elevi și preșcolari - 500 de lei pe card pentru rechizite și haine

Tichete sociale pentru elevi și preșcolari - 500 de lei pe card pentru rechizite și haine

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Bugetul proiectului este în valoare totală de 120 milioane euro, cu sursă de finanţare Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027.  

Statul român plătește de la bugetul propriu doar emiterea cardurilor pe care vor fi livrați banii din tichetele sociale, respectiv 

Calculul pentru 223 este următorul: 410.000,00 preșcolari și elevi x 2,50 lei/emitere și livrare suport electronic= 1.025.000 lei. Impact bugetar total pe cei 4 ani școlari va fi de 1.281.250 lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si