Taxe și impozite mai mari. Anul 2024 aduce noi scumpiri pentru români, care vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar, către stat. Cu cât s-au scumpit taxele și impozitele?

Bani mai mulți la taxe și impozite

O creștere semnificativă s-a înregistrat în cazul impozitelor pentru locuințe. De exemplu, locuitorii unei garsoniere vor trebui să scoată din buzunar cu 36 de lei mai mult, plătind 180 de lei, nu 144 de lei.

Taxele oamenilor care locuiesc într-un apartament cu două camere vor depăși 240 de lei.

bani pe jos

Cu cât se scumpesc taxele și impozitele?

[Sursa foto: istockphotos]

Românii care trăiesc într-un apartament cu trei camere, impozitul depășind 350 de lei. Cel mai mult vor scoate din buzunar cei care locuiesc într-un apartament cu patru camere. Pentru acest tip de apartamente, impozitul va trece de 500 de lei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

În anul 2024, scumpirile au vizat și impozitul pentru autoturisme. Taxele pentru deținerea de autoturisme au crescut, iar din acest an, impozitul se va calcula în funcție de puterea motorului, relatează antena3.ro. Astfel, pentru o mașină cu un motor de 1600 centimetri cubi, un român va scoate din buzunar cu 24 de lei mai mult față de anul trecut.

Citește și: Valoarea tichetelor pentru persoanele care donează sânge a crescut de patru ori la începutul anului 2024. Câți bani vor primi donatorii acum

femeie care numara bani

Românii plătesc mai mult la taxe și impozite

[Sursa foto: istockphotos]

În anul 2022, rata inflației, calculată de INS, a fost de 13,8%. Având în vedere valoarea inflației din anii precedenți, în acest an, taxele și impozitele se vor indexa cu 13,8%. În aceste condiții, taxele și impozitele vor cunoaște creșteri semnificative pentru români.

În schimb, un lucru important de menționat este că valoarea impozitelor este stabilită la nivel local, de primării. De exemplu, dacă în Timișoara, pentru un apartament cu trei camere, un român scoate din buzunar aproximativ 230 de lei, pentru același apartament, dar în Oradea, va plăti cu câteva zeci de lei mai puțin.

Spre deosebire de alte orașe, în Oradea, impozitele cresc cu 7%, spre deosebire de media națională de 13,8%.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si