Dumitru Ungur este din Bihor. E nevazator si cu toate acestea nu vrea sa traiasca din mila statului. Creste 400 de oi, dar, a cazut prada in razboiul pentru pasuni. Sustine ca a fost atacat cu parul la stana, iar pe certificatul medico-legal scrie ca leziunile sunt extrem de grave.

"A fost amenintat sa lase oile singure.

Mi-a lasat oile singure in varf de munte. O sa ajungem pentru acesti bani europeni sa ne omoram"

Batalia se da pe viata si pe moarte intre ciobani. Totul din pricina subventiilor pentru pasuni si animale. Ca sa castige bani de la stat, sunt destui care ar fi inventat oi, vaci si capre pe hartie. N-ar fi putut s-o faca fara complicitatea angajatilor statului! Iar cei care au cu adevarat turmele in grajduri si la stane... n-au unde sa le duca la pascut. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Eu cu animele, fara datorii la primarie nu am putut sa ma inscriu la licitatie si ala care are datorii si cazier si nu avea animale sa acopere suprafata"

"A primit pasunea. Si eu, din 2014, ma chinui ca Hristos... numai eu stiu cum... toate de la subventii"

Ba mai mult, ar fi falsificate si certificatele care atesta rasa animalelor.

Iar ca sa va dati seama cat e de banoasa afacerea, va spunem ca ajutorul de la stat pentru fermierii care cumpara berbeci sau tapi de rasa e de 2.500 de lei. Asta pe langa subventia de 27 de euro pe cap de animal de rasa, data de Uniunea Europeana. Restul oierilor se aleg cu ajutorul de 24 de lei pe cap de animal de la stat.

"Astia care iau subventiile astea sunt ciobani peste noapte, boschetari care asteapta bani, stau prin baruri, joaca table si iau subventii. De exemplu, la mine in comuna, in Frumusica, trebuie un Vlad Tepes si atunci treaba e ok"

Cu revolta scrisa pe hartie, 40 de oieri au batut la usa ministrului Petre Daea, sa-i ceara masuri. O singura promisiune au primit: ca nu vor mai fi nevoiti sa arda lana.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si