Un bebelus a ajuns la spital cu arsuri ale cailor respiratorii, dupa ce parintii i-au dat sa bea apa din minibarul unui hotel de 4 stele din Covasna, insa s-a dovedit ca in sticla era o substanta de curatat geamuri. Hotelul a fost amendat de OPC.

Parintii bebelusului au folosit o sticla de apa aflata in minibarul hotelului de patru stele din statiunea Balvanyos ca sa-i prepare laptele praf copilului, iar in urma anchetei celor de la Protectia Consumatorului s-a dovedit ca apa continea o substanta chimica mortala, pe care cameristele au pus-o din greseala in minibar.

In urma incidentului care a avut loc pe 1 decembrie, Protectia Consumatorului a amendat hotelul, iar copilul a ajuns la spital cu arsuri ale cailor respiratorii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Colegii mei au aplicat o amenda in valoare de 20.000 de lei hotelului, iar activitatea serviciului de curatenie a fost sistata. Practic, va fi analizat modul in care se asigura curatenia in interiorul hotelului si mai ales produsele si materialele folosite“, a declarat Sorin Susanu, comisarul-sef al CRPC Brasov.
si politia a deschis o un dosar penal in acest caz, pentru vatamare corporala din culpa.

„In urma cercetarilor, s-a stabilit ca in unitatea respectiva se folosea o substanta chimica pentru curatarea geamurilor care era achizitionata in recipiente de 10 litri, pentru ca ulterior sa fie transferata in recipiente de 0,5 litri pentru a usura munca personalului responsabil cu curatenia. Astfel, camerista, care avea misiunea de a alimenta minibarul a incurcat recipientele si in loc sa lase unul in care se gasea apa, a lasat un recipient care continea substanta chimica pentru curatenie, care este incolora si poate fi confundata usor cu apa. Se fac cercetari in continuare in acest caz“, a declarat Nicoleta Tolvaj, purtator de cuvânt al IPJ Covasna.

Copilul a primit ingrijiri medicale la spitalul din Sfântu Gheorghe si urmeaza sa fie transferat pentru investigatii la un spital din Capitala.

Sursa: reporterntv.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si