Close sidebar
Close sidebar

Bihor: se dau în folosință 12 centre de colectare a deșeurilor mari

Au fost construite încă 12 platforme de depozitare a deșeurilor mari, în 12 localități din județul Bihor.

Redactia Stirile Kanal D,

Unul dintre cele 12 centre de colectare a deseurilor mari

[Sursa foto: cjbihor.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Consiliul Județean Bihor a realizat recepția la finalizarea lucrărilor. Cele 12 centre de colectare selectivă a deșeurilor au fost amplasate strategic în următoarele localități:

- Ceica (suprafață: 4.118 mp)

- Popești (5.000 mp)

- Sânnicolau Român (5.000 mp)

- Palota, comuna Sântandrei (5.166 mp)

- Tinca (26.446 mp)

- Valea lui Mihai (5.017 mp)

Citeste si: Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu- Piteşti- kanald.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

- Tileagd (5.000 mp)

- Săcueni (5.000 mp)

- Oșorhei (9.650 mp)

- Bratca (5.000 mp)

- Vadu Crișului (5.000 mp)

- Sânmartin (8.737 mp).

În cadrul aceluiași proiect, au fost finalizate lucrările pentru încă 4 platforme în localitățile Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta. Valoarea totală a acestor 16 centre atinge suma de 37.860.941,96 lei, din care o cofinanțare în valoare de 21.318.226,77

lei provine din fonduri europene.

În prezent, alte 16 centre sunt în etapa de evaluare a ofertelor depuse în cadrul licitației. Aceste centre sunt proiectate să deservească nu doar localitățile unde sunt amplasate, ci și zonele învecinate.

Lista centrelor aflate în licitație include localitățile: Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei și Vașcău.

Unul dintre cele 12 centre de colectare a deseurilor mari

[Sursa foto: cjbihor.ro]

Rețea de 32 de centre de colectare a deșeurilor mari în județul Bihor

Aceste centre completează o rețea extinsă de 32 de unități de colectare a deșeurilor voluminoase în județul Bihor. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.)

Ecolect Group și primăriile locale.

Fiecare centru dispune de 12 containere de dimensiuni generoase, special destinate colectării selective a diverse categorii de deșeuri, printre care se numără: materiale textile, bunuri reutilizabile, obiecte metalice, articole de uz casnic, sticlă, aparate electrice/electrocasnice/electronice, materiale plastice, hârtie/carton, lemn/mobilier, resturi vegetale, deșeuri din construcții și deșeuri cu conținut periculos.

Finanțarea acestui proiect vital este asigurată prin intermediul fondurilor europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, și este parte integrantă a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (S.M.I.D.) din județul Bihor.

Colectarea selectivă reprezintă un pilon esențial al gestionării durabile a deșeurilor, având impact semnificativ asupra mediului și resurselor naturale. Prin separarea responsabilă a deșeurilor la sursă, se facilitează reciclarea și reducerea poluării. Această practică contribuie la conservarea resurselor, limitând consumul de materii prime și energie. În plus, colectarea selectivă promovează educația ecologică și responsabilitatea comunitară, construind un viitor mai sustenabil.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI