Close sidebar
Close sidebar

Bilanț Covid-19, 5 decembrie. Aproape 2.000 de noi cazuri de infectări

Un nou val de infectări cu Covid-19 a fost înregistrat în România, în săptămâna 28 noiembrie-04 decembrie.

Diana Puiu,

Bilanț Covid-19, 5 decembrie. Aproape 2.000 de noi cazuri de infectări

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cazurile de Covid-19 sunt în creștere în România. 1904 de cazuri de Covid-19 au fost înregistrate, 474 dintre cazurile noi fiind ale unor pacienți reinfectați. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0,16.

Citește și: Peste 3.700 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii și pneumonii, în Galați

101 persoane se află internate la ATI, 90 dintre aceștia fiind nevaccinați.
Din totalul pacienților, 41 sunt minori. 13 decese au fost raportate, șase dintre ele fiind la categoria de peste 80 de ani.

Citește și: Românii ar putea plăti o nouă taxă de Sănătate, chiar dacă sunt asigurați. Pacienții care aleg să fie tratați de un anumit medic vor fi nevoiți să plătească pentru acest serviciu

Peste 3.700 de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii și pneumonii, în Galați

Sezonul rece vine cu o serie de viroze în toată țara. Peste 3.700 de persoane au fost dignosticate doar în Galați.

Copiii între 2 și 4 sunt cei mai afectați de valul de  viroze repiratorii și pneumonii. Peste 3.700 de persoane au fost diagnosticate cu viroze, cele mai multe fiind la categoria de vârstă 5-14 ani.

Citește și: Focar de COVID-19 la două spitale din Timiș

Citeste si: Pensiile românilor, micșorate înainte de recalcularea din septembrie! Din ce cauză au primit unii pensionari decizii de reducere a pensiilor- kanald.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Un vaccin care ajută împotriva tuturor formelor de gripă ar putea fi disponibil în curând, transmit oamenii de știință de la Universitatea din Pennsylvania, care lucrează la dezvoltarea lui.

Vaccinul, care folosește tehnologia ARN mesager, s-a dovedit a fi eficient în testele făcute pe șoareci și dihori infectați cu forme grave ale gripei.

Citește și:   Imagini inedite cu o polițistă care alăptează un copil murdar și malnutrit: „Era înfometat, își băga mâinile în gură și se mușca.”

Ce este diferit este faptul că, spre deosebire de vaccinurile clasice ce protejează, de regulă, împotriva a patru tulpini ale virusului și sunt actualizate anual pentru a se potrivi cu tipurile care  circulă în sezonul respectiv, noul vaccin, disponibil în aproximativ doi ani, protejează împotriva a 20 de tulpini ale gripei de tip A și B, susțin cercetătorii în articolul publicat în revista Science.

 

 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI