Echipe de salvatori continuau să caute duminică supravieţuitori în trei locuri, în provincia Elazig, zguduită vineri seara de seismul cu o magnitdine de 6,8.

Cutremurul a fost urmat de peste 700 de replici, a anunţat Agenţia de gestionare a situaţiilor de catastrofă (AFAD).

Citeste si: Trafic în creştere pe DN1: Între Predeal şi Buşteni, dar şi de la ieşire din Sinaia către Comarnic, se circulă în coloană

Citeste si: Un tânăr în vârstă de 23 de ani, s-a stins din viaţă în urma unui accident produs în județul Buzău

Peste 1.600 de persoane au fost rănite în cutremur.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

În imagini difuzate de televiziuni apar o femeie în vârstă de 35 de ani şi bebeluşul acesteia ieşind dintre dărâmături, în districtul Mustafa Pasa, la aproximativ 550 de kilometri est de Ankara.

Salvatorii, care le-au auzit strigătele, au avut nevoie de câteva ore pentru a ajunge la supravieţuitori, în contextul în care temperatura era de minus patru grade Celsius, potrivit presei de stat.

Soţul femeii salvate a murit în cutremur.

Citeste si: CFR Călători anunţă că trenurile care se întorc duminică de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată

Citeste si: Monstrul din Caracal a trimis o scrisoare către familia Alexandrei Măceșanu: "Alexandra a fost mai agresivă în cuvintele ce mi le adresa"

Alte provincii din ţară au trimis mii de salvatori să ajute echipele de intervenţie, consolidate de asemenea de sute de voluntari.

Autorităţile au înregistrat 645 de imobile foarte avariate şi alte 76 de imobile surpate în provinciile Elazig şi Malatya.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a vizitat sâmbătă cele două prrovincii, a catalogat cutremurul o probă pentru Turcia.

Ţara a fost îndoliată în mai multe rânduri de seisme sângeroase. În august 1999, peste 17.000 de persoane au murit într-un cutremur la Izmit, la sud-est de Istanbul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si