Varianta Omicron se comportă în prezent ca un adevărat "tsunami", ducând la cifre record de îmbolnăviri atât în SUA, cât și în restul lumii, iar viteza cu care se propagă este fără precedent. Miliardarul Bill Gates, co-fondator al Microsoft, vede însă o speranță la orizont.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Pe viitor, vaccinul anti-Covid va fi făcut o dată pe an, ca şi la gripă”

Bill Gates: Ce urmează să se întâmple în cursul anului 2022

Odată ce creșterea actuală de cazuri va începe să dea înapoi, țările din toată lumea se pot aștepta să înregistreze „mult mai puține cazuri” în restul anului 2022, a scris Bill Gates marți, pe Twitter, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu Devi Sridhar, președintele de sănătate publică globală la Universitatea din Edinburgh.

Potrivit CNBC, Bill Gates consideră că, din acel moment, cel mai probabil Covid poate „fi tratat mai mult ca gripa sezonieră”.

Citeste si: ”Omicron va crea multă imunitate”, este o nouă predicție făcută de Bill Gates cu privire la pandemie

Bill Gates a mai spus, în sesiunea de întrebări și răspunsuri de pe Twitter, că „omicronul va crea multă imunitate, cel puțin pentru anul viitor”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Momentul contează foarte mult, consideră Gates: dacă o țară atinge un anumit nvel de imunitate simultană împotriva Covid, indiferent dacă este indusă de vaccin sau de îmbolnăvirea efectivă, circulația virusului ar putea încetini suficient de mult pentru a trece pandemia

în faza endemică.

Bill Gates se așteaptă să scăpăm de pandemie după valul Omicron

Odată ce Covid devine în cele din urmă endemic, a adăugat Gates, „s-ar putea să trebuiască să facem vaccinuri anuale pentru Covid pentru o perioadă de timp” – la fel cum facem vaccinurile anuale împotriva gripei.

Cofondatorul Microsoft, un susținător deschis al sănătății publice, nu este primul care a făcut predicții similare. Unii experți spun că răspândirea rapidă a Omicronului, deși este cu siguranță periculoasă, ar putea asigura suficienți oameni cu așa-numita „imunitate naturală” pentru a ajuta la treceerea pandemiei de Covid într-o fază „endemică” mult mai puțin severă.

Citeste si: Vladimir Putin sună mobilizarea în fața valului Omicron

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Bill Gates nu neagă faptul că ar putea apărea o nouă tulpină, spunând că este improbabil, dar nu imposibil.

”Nu este probabilă o variantă mai transmisivă”, a spus Gates pe Twitter, ”dar am fost surprinși de mai multe ori în timpul acestei pandemii”.

Citeste si:  Antiviralul Paxlovid ar putea ajunge în România. Ministerul Sănătății a început demersurile în acest sens


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si