Black Friday 2023 vine, an de an, cu o mare provocare pentru cumpărători. Sub imaginea reducerilor masive, se pot ascunde adevărate capcane legate de produsele achiziționate.

Black Friday 2023- Verificarea prețurilor este foarte importantă

Paul Anghel, directorul general în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), oferă câteva sfaturi pentru cei care au pregătită lista de cumpărături pentru Black Friday.

“Reducerile mari de preţ, într-o anumită perioada, sunt binevenite atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici. Pentru a beneficia de aceste reduceri şi a le fi respectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să acorde atenţie tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de preturi, cum este Black Friday”, spune Paul Anghel.  

Reduceri mari de Black Friday 2023

Reduceri mari de Black Friday 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

El mai recomandă verificarea prețurilor prin consultarea site-urilor specializate în afişarea preţurilor comparative pentru același produs. Aceste site-uri agregatoare de prețuri au dus la îmbunătățirea prezentării ofertelor.

Citește și: Black Friday 2023. Un scurt istoric despre ziua cu cele mai multe reduceri din an

Nu cumpărăm un produs doar pentru că are prețul mic

De asemenea, este foarte important să analizăm cu atenție specificațiile legate de produsul pe care dorim să îl achiziționăm.

Nu îl cumpărăm doar pentru că are prețul mic. El trebuie să corespundă cu adevărat dorinţelor şi nevoilor persoanale.

Analizarea prețului este, de asemenea, foarte importantă. Puteți înmtocmi o listă cu produsele pe care doriți să le cumpărați și prețurile lor actuale.

Cumpărături de Black Friday 2023

Cumpărături de Black Friday 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

”Astfel veţi fi informat cu privire la reducerile de preturi;  verificaţi stocul existent; verificaţi preţul afişat şi dacă acesta este integral (conţine sau nu TVA); Verificaţi dacă preţul include şi costul de livrare. În cazul în care comandaţi online, verificaţi, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când aţi ales produsul; dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul raspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii vânzătorului”, recomandă Anghel.

Citește și: EXCLUSIV- Care sunt motivele psihologice care stau în spatele cumpărăturilor excesive de Black Friday: ”Este cea mai importantă escrocherie acceptată la nivel internațional”

Prețurile trebuie verificate

Prețurile trebuie verificate

[Sursa foto: Pexels.com]

Black Friday 2023: Produsul trebuie să vină cu informații complete

Directorul ANPC a mai subliniat că există o obligație clară a comerciantului de a informa corect și complet cumpărătorul:

”Datele de identificare (denumirea, adresa poştală şi electronica, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăţilor comerciale şi cel de înregistrare fiscala etc);

Caracteristicile esenţiale ale produsului;

Preţul cu toate taxele incluse;

Cheltuielile de livrare, dacă este cazul;

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Modalităţile de plată şi de livrare;

Perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului;

Durata minimă a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs;

Funcţionalitatea, compatibilitatea şi interoperabilitatea bunurilor cu elemente digitale, a conţinutului digital şi a serviciilor digitale;

Existenţa şi modul de exercitare a dreptului de denunţare unilaterală a contractului”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si