Bobi a murit sâmbătă, 21 octombrie 2023, în casa din satul portughez Conqueiros. Acolo a trăit toată viața alături de familia Costa. 

Medicul său veterinar a anunțat decesul

Decesul său a fost anunțat de Dr. Karen Becker, medicul său veterinar. Pe pagina sa de Facebook, aceasta a spus:

„Noaptea trecută, acest băiat dulce și-a câștigat aripile”. 

Bobi, cel mai longeviv câine, a murit. Acesta avea 31 de ani și 165 de zile. ,,Ai învățat lumea tot ce trebuia să înveți''

Bobi, cel mai longeviv câine, a murit. Acesta avea 31 de ani și 165 de zile. ,,Ai învățat lumea tot ce trebuia să înveți''

„În ciuda faptului că a trăit mai mult decât orice câine în istorie, cele 11.478 de zile petrecute pe pământ nu vor fi niciodată suficiente, pentru cei care l-au iubit. Dumnezeu să te aibă în pază, Bobi... ai învățat lumea tot ce trebuia să înveți.”

Cățelul Bobi a fost declarat cel mai longeviv din lume, în viață, dar și cel mai bătrân din toate timpurile, pe data de 2 februarie 2023.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Câinii, un nou record mondial. Premiera filmului „Patrula cățelușilor: filmul cel mare” a adunat 219 patrupezi

Acesta a fost înregistrat în anul 1992, la Serviço Medico-Veterinário do Município de Leiria (Serviciul Medico-Veterinar al Municipiului Leiria), care a confirmat data nașterii sale.

Cățelul a făcut parte din familia Costa

Vârsta sa a fost verificată de SIAC, o bază de date specială pentru animale de companie. Aceasta este autorizată de guverul portughez și administrată de SNMV (Sindicato Nacional dos Médicos Veterinários; Sindicatul Național al Medicilor Veterinari). 

Cățelul a trăit alături de familia Costa, în satul Conqueiros, care se află aproape de coasta de vest a Portugaliei. La naștere, Bobi a mai avut trei frați. 

Citește și: VIDEO- Câinele lui Biden, evacuat de la Casa Albă după ce a mușcat un membru al Serviciilor Secrete

La vârsta de opt ani, Leonel Costa a declarat că părinții săi aveau multe animale. Prin urmare, au fost nevoiți să eutanasieze cățeii. Prin noroc, Bobi a scăpat. Leonel și frații lui l-au ținut ascuns pe Bobi de părinții lor. Acesta a fost descoperit la un moment dat, devenind parte din familie. Bobi a fost hrănit cu aceeași mâncare pe care o mâncau și cei din familie.

„Între o conservă de hrană pentru animale și o bucată de carne, Bobi nu ezită și alege mâncarea noastră”, a declarat Costa.

Leonel Costa crede că secretul longevității sale a fost „mediul calm și liniștit” în care a trăit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si