Potrivit andreilaslau.ro, in aceste cazuri explicatia este complet diferita.

Iata care sunt bolile care pot duce la deces, iar unul dintre simptome este oboseala cronica.

Hipotiroidia.

Glanda tiroida este situata in partea din fata a gatului si este cea care secreta hormoni ce controleaza nivelul de energie din organism.

Atunci cand glanda tiroida nu mai secreta acesti hormoni, te vei simti obosit si fara putere. Hipotiroidia netratata poate provoca un atac cardiac subit intrucat boala creste nivelul de colesterol rau din sange.

Deficienta de fier.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deficienta de fier este o conditie destul de des intalnita si poate aparea la orice varsta.

In cazul deficientei de fier corpul pierde celulele rosii la un nivel mai rapid decat acestea pot fi inlocuite- conditie cunoscuta drept anemie. Celulele rosii sunt cele care transporta oxigenul in corp si care asigura buna functionare a mai multor organe. In absenta lor apare acea senzatie de oboseala. Netratata, deficienta de fier creste riscul imbolnavirii inimii.



Fibromialgia.

Aceasta conditie cauzeaza oboseala cronica din cauza simptomelor de care vine insotita: durere abdominala, anxietate, depresie, dureri cronice de cap, sindromul colonului iritabil, sindromul picioarelor nelinistite. Peste 75% dintre cei care sufera de fibromialgie nu au inca un diagnostic din cauza ca simptomele sunt ignorate. Netratata, fibromialgia creste riscui de suicid si de boli ale inimii.

Depresia.

Depresia este, din pacate, foarte des intalnita. Numai in Statele Unite ale Americii se inregistreaza peste 40 de milioane de oameni care sufera de depresie. Desi tratabila, numai o treime dintre pacienti cauta sa se trateze. Multi prefera sa isi continue viata asa, luptandu-se cu starea de oboseala, durerile de cap si durerea cronica a corpului.

Citeste mai mult aici


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si