Calendar ortodox 17 august 2021. În această zi, credincioșii îl pomenesc pe Sfântul Gheorghe Pelerinul, se spune că acest sfânt și-a prevăzut moartea.

Calendar ortodox 17 august 2021. Ce sărbătoare e azi?

Astfel, Sfântul Gheroghe Pelerinul s-a născut într-o familie de creștini, în anul 1846, atunci când Transilvania făcea parte din Imperiul Habsburgic.

Încă din copilărie, Sfântul Gheorghe se ruga și îi plăcea să petreacă timpul rugându-se la biserica din sat.

Totodată, de la 24 de ani, Sfântul Gheorghe s-a căsătorit cu Peleghia și au avut împreună cinci copii. După 14 ani de la căsătorie, cu acordul soției, a luat decizia de a pleca în pelerinaj la Ierusalim. A stat acolo 40 de zile, timp în care mergea de trei ori pe zi la Mormântul Sfânt. La Mormântul Sfânt, acesta a întâlnit un pustnic care i-a prezis că toată viața va călători și va trăi în sărăcie și rugăciune. Și așa a fost.

Sfântul Gheorghe Pelerinul și-a prevăzut moartea. „O să mor când s-or tulbura popoarele și, la moartea mea, va fi sărbătoare și vor trage clopotele din țară.” Iar în anul 1916, vorbele Sfântului Gheorghe s-au adeverit, deoarece a fost găsit fără viață când țara intra în război, iar cloparul bisericii Sfântului Ioan din Piatra Neamț urca să tragă clopotele.

Calendar ortodox 17 august 2021. Ce sărbătoare e azi?
Calendar ortodox 17 august 2021. Ce sărbătoare e azi?

Citeste si: Calendar ortodox septembrie 2021: Cele mai importante sărbători

Moaștele Sfântului Gheorghe se află la Mănăstirea Văratec.

Ce minuni a săvârșit Sfântul Gheroghe Pelerinul?

Părintele Cleopa a povestit la modul general despre minunile Sfântului Gheroghe Pelerinul.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Moșul Gheorghe avea darul de a face minuni, se vindecau oamenii. Pe urmă, pentru că a aflat de viața lui atât de înaltă, un boier din Piatra Neamț […] i-a dat Moșului Gheorghe vreo două-trei camere mari, unde să vină bolnavii […] Și când ajungea acolo […] le zicea: «Drăguță, întâi să primiți un dar». Și le dădea câte o pâine. Și el stătea în genunchi și citea Psaltirea.

Și zicea: «Voi numai ascultați, că sunteți bolnavi, nu puteți face nimic». Și se ruga până către ziuă, el nu dormea toată noaptea, punea mâna pe capul lor și se făceau sănătoși”.

Citeste si: Rugăciune către Sf. Maria: Face minuni pentru sănătate

De asemenea, părintele Ioanichie Bălan vorbește de o altă minune a Sfântului Gheorghe Pelerinul.

„Moșul Gheorghe, voind să meargă cu trenul spre Roman, s-a urcat fără bilet în vagon căci nu avea bani. Conductorul de bilete, care din întâmplare nu-l cunoștea, i-a zis:

– Moșule, dacă n-ai bilet, la prima stație te dai jos din tren!

Bătrânul rostea în taină Psaltirea. Iar oamenii din tren îl rugau pe conductor să-l lase că este un om cu viață sfântă.

Însă la prima stație acela l-a coborât din tren, iar bătrânul a plecat pe calea ferată zicând:

– Drăguță, rămâneți cu Dumnezeu și cu Maica Domnului!

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Însă, când să pornească trenul, trenul nu mai pornea deloc. Nici o defecțiune. Au schimbat locomotiva; au schimbat conductorul. Nimic. Toți erau uimiți și alarmați. Iar unul din funcționarii gării a zis:

– Ați dat jos din vagon pe Moșul Gheorghe? De aceea nu poate pleca trenul. Acela este un om sfânt. Duceți-vă și-l chemați înapoi.

Au alergat îndată după el, l-au adus, l-au urcat în vagon și imediat a pornit trenul din gară”, potrivit doxologia.ro.

Citeste si: Când pică Paștele în 2022 în calendarul ortodox şi cel catolic?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si