Astfel, în data de 18 august 2021, sunt prăznuiți în Biserica Ortodoxă următorii sfinți: Sfântul Mucenic Ermi; Sfântul Mucenic Serapion; Sfântul Mucenic Leon; Sfântul Mucenic Flor; Sfântul Mucenic Lavru; Sfântul Mucenic Polien; Sfântul Cuvios Ioan de la Rila; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” – izbăvitoarea de cancer; Cuvioșii Barnaba și Sofronie.

Calendar ortodox 18 august 2021. Ce sărbătoare e azi?

Credincioșii prăznuiesc pe 18 august, Cinstirea Icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” – izbăvitoarea de cancer.

Această icoană făcătoare de minuni are un har aparte. Se spune că într-o zi un tânăr a intrat în biserică să se închine, iar când s-a apropiat de icoană, fața Maicii Domnului a început să strălucească.

În acel moment, o putere nevăzută l-a aruncat pe tânăr la pământ, iar când acesta și-a revenit, el a mărturisit că nu este credincios și se ocupă cu vrăjitoria. De atunci, tânărul a fost convins să se schimbe și să devină credincios.

Calendar ortodox 18 august 2021. Ce sărbătoare e azi?
Calendar ortodox 18 august 2021. Ce sărbătoare e azi?[Sursa foto: doxologia.ro]

Citeste si: Rugăciune către Sf. Maria: Face minuni pentru sănătate

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Mai mult, această icoană are harul Dumnezeiesc de a vindeca înfricoșătoarea boală a cancerului. Sunt cunoscute foarte multe cazuri de canceroși vindecați recent.

Pe de altă parte, sfinţii Mucenici Flor şi Lavru au fost bătuţi şi aruncaţi într-un puţ adânc, care a fost astupat cu pământ. De acolo au fost scoase, după o vreme, sfintele moaştele ale acestor doi sfinţi şi au fost duse în Constantinopol.

Citeste si: Rugăciune făcătoare de minuni cu efect imediat

Rugăciune către Maica Domnului

„Atotbună Stăpână, Sfântă Maică a lui Dumnezeu, Pantanassa, Împărăteasă a toate, nu sunt vrednic să intri sub acoperământul sufletului meu.

Ci, ca ceea ce eşti milostivă, Maica Dumnezeului Celui Milostiv, spune numai un cuvânt şi se va tămădui sufletul meu, şi trupul meu slăbit se va întări. Căci tu ai tărie putincioasă, şi cuvântul tău este plin de putere, o, Împărăteasă a toate. Adu-mi biruinţa, roagă-te pentru mine, ca să măresc numele tău cel minunat totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”.

Citeste si: Rugăciune către Sfantul Prooroc Ilie. Cum să te rogi pentru sănătate și alungarea relelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si