Elevii de clasa a VIII-a vor da, în doar câteva luni, primul examen important din viața lor, Evaluarea Națională.

Pentru ca elevii să fie pregătiți mai bine de experiența acestui examen, an de an se susțin simulări pentru Evaluarea Națională. Simulările se organizează la nivel național, dar și la nivel județean.

Conform calendarului de simulări organizate la nivel național de Ministerul Educației, simularea pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, în 2024, va avea loc în perioada 5-7 februarie.

Anual, Ministerul Educației publică modele de subiecte și baremul de corectare al acestora pentru fiecare materie în parte. Consultați AICI subiectele puse la dispoziție de Ministerul Educației.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

elev care scrie

Iată când vor începe examenele elevii de clasa a VIII-a.

[Sursa foto: iStock]

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru elevii absolvenți ai clasei a VIII-a

Potrivit edupedu.ro, calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru elevii absolvenți ai clasei a VIII-a este următorul:

Citește și: Modele de subiecte pentru simulare Evaluare Națională 2024: Cum arată subiectele la Română și Matematică pentru elevii de clasa a 8-a?

  • 5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă 
  • 7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă 
  • 23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor

În unele județe, la decizia inspectoratelor școlare, s-au organizat sau se vor organiza simulări la nivel județean pentru Evaluarea Națională, pe lângă cea la nivel național.

În acest an, examenele naționale ale elevilor vor fi corectate digital, inclusiv la simulări.

Cum se vor comunica rezultatele la simularea pentru Evaluarea Națională? Notele nu se trec în catalog

Conform Art. 6, comunicarea rezultatelor obținute la simularea pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, se face anonimizat. Se vor folosi coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care se vor distribui candidaților, pe baza semnăturii de primire, la prima probă pe care aceștia o susțin.

elev care scrie

Iată când vor începe examenele elevii de clasa a VIII-a.

[Sursa foto: iStock]

De asemenea, „rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023—2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Investitiție importantă în școlile si grădinițele din Sectorul 6: ce unități noi se construiesc

Notele obținute de elevi la simulările naționale nu se vor trece în catalog. Excepție fac solicitările scrise ale elevilor; prin acestea, elevii își dau acordul că notele obținute pot fi trecute în catalog.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si