Persoanele necăsătorite au păreri diferite când vorbesc despre conceptul de căsătorie. În trecut se considera că mariajul aduce fericire deplină, pentru că oamenii erau alături de cei pe care îi iubesc. A te putea întâlni în fiecare zi, a face lucruri împreună și a îmbătrâni împreună sunt doar scenarii la care se gândesc mulți oameni necăsătoriți. Dar, de-a lungul timpului, aceste concepte și perspective au început să se schimbe.

Citește și: Calistrat Chifan a mărturisit că s-a întâlnit cu Satana: „Mititel, negru, cu pălărie pe cap...”

Îndrăgostiții din trecut voiau să se căsătorească cât mai curând pentru a fi mai aproape de persoana iubită. Acum mulți dintre ei amână acest pas până în momentul în care vor fi pregătiți financiar și psihic. Iată ce spune părintele Calistrat Chifan despre motivul pentru care tinerii nu ar trebui să aștepte prea mulți ani până să se căsătorească.

Calistrat Chifan își exprimă părerea despre căsătorie

Mulți oameni văd căsătoria ca o oportunitate de a găsi o persoană care să-i înțeleagă. Alți oameni consideră că mariajul nu înseamnă doar să găsească pe cineva care să îi accepte și să îi înțeleagă, ci să aibă ei înșiși anumite angajamente.

Citește și: Ce sfat i-a dat ÎPS Teodosie unei femei silite de soț să păcătuiască în postul Crăciunului. „Bărbatul este foarte pasional, trece la amenințări"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Noi, prin porunca Scripturii, avem scris: „Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul.” Acum, din punct de vedere natural, căsătoria ce este? Însoțirea cu o persoană de partea adversă, adică soț – soție, femeie – bărbat. Apare atracția biologică, în primul rând, care este naturală, firească.

Două păsări își fac un cuib, scot puii, vulpea își face un bârlog, își pune puii, lupoaica, leoaica, orice altă ființă. La noi, prin Nunta de la Cana Galileei și mai înainte, chiar în Vechiul Testament, prin binecuvântarea părinților punând mâinile cruciș, nunta a fost binecuvântată de Dumnezeu, pentru că din ea se naște neamul omenesc. Ca drept dovadă că Dumnezeu i-a spus personal lui Adam: „Cunoaște pe Eva, femeia ta și nașteți fii.” Adică arătând că așa dăinuie neamul omenesc.”, a declarat părintele Calistrat Chifan în cadrul unei emisiuni.

De asemenea, Calistrat Chifan explică că tinerii nu trebuie să aștepte să împlinească vârsta de 30 de ani pentru a se căsători. Conform părintelui, nimeni nu ar trebui să aștepte să împlinească 30 de ani și abia apoi să se căsătorească pentru că se vor plictisi unul de celălalt, din moment ce atracția fizica și cea sufletească se vor estompa, nemaifiind la fel ca la 18, 19 sau 20 de ani.

Citește și: Preotul Calistrat Chifan nu va oficia slujbe pe durata anchetei

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Faptul că astăzi avem mai multe mode sau mai multe paradigme în ce privește căsătoria, apare următorul lucru. Eu le-am prins pe toate și pot vorbi despre toate. În anii ’70, ’73, ’75 până în ’80, fata, dacă trecea de 18 sau 19 ani, deja era o nenorocire, era bătrână. Ce era în această tradiție rămasă naturală? Te mărită și te însoară cât ești numai foc și pară și să ai tot ce-are o floare, și parfum, miros, culoare. Deci în momentul în care tu auziși un „te iubesc”, tresari, te-a pupat un băiat, tremuri, vezi un băiat frumos, îți sclipesc ochii. Normal că la 30 de ani nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească, pe care ai avut-o în tinerețe, când aveai 18, 19 sau 20.”, a mai spus părintele Calistrat Chifan.

Citește și: Cum a reacționat părintele Calistrat Chifan după ce a auzit că Dana Nălbaru s-a pocăit: „N-ai părăsit nicio viață publică”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si