Alocațiile copiilor vor crește în acest an cu 13,8%, cât a fost și rata inflației în anul 2022, conform legii 61/1993.

Află data exactă la care vor fi virate alocațiile copiilor pe carduri în luna februarie 2024, dar și cu cât au fost majorate acestea. 

Alocațiile copiilor cresc în februarie 2024

Copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani vor beneficia de alocația majorată de la 255 de lei la 292 de lei.

Sumele au fost confirmate de secretarul de stat Cristian Vasilcoiu din Ministerul Muncii pentru capital.ro

Citește și: Alocațiile majorate vor fi plătite din februarie. Cât primesc copiii de la stat în 2024

Așadar, creșterea va fi de 36 de lei pentru copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 2- 18 ani. În plus, de alocație pot beneficia și elevii care au împlinit deja vârsta de 18 ani, până la finalizarea ciclului liceal sau de învățământ profesional. După ce aceștia împlinesc 26 de ani, ei nu mai primesc alocație.

elevi romania

Află data exactă la care vor fi virate alocațiile copiilor pe carduri în luna februarie 2024, dar și cu cât au fost majorate acestea. 

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Copiii care au vârsta de până la 2 ani vor primi o alocație de 719 lei, după ce aceasta a fost majorată cu 88 de lei. Acești bani îi primesc și copiii și adolescenții până în 18 ani, care au dizabilități, potrivit legii 61/1993.

Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației.

Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică ”, potrivit  articolului 3, alineatul 2 din Legea nr 61 din 1993.

Când intră alocațiile copiilor în februarie 2024?

Alocațiile copiilor intră întotdeauna pe data de 8 din fiecare lună, iar dacă acestă dată pică într-o zi de weekend, banii pot fi transferați în conturi fie vineri, fie luni. Totodată, timpul de procesare și transfer al alocațiilor poate varia în funcție de banca ori de volumul de muncă al factorului postal distribuitor, conform Newsweek.

Citește și: Prima de naștere a fost majorată la 2.400 de euro! Suma colosală pe care o primesc părinții dacă fac și al treilea copil

Conform calendarului lunii februarie 2024, alocațiile copiilor ar trebui să intre joi, pe 8 februarie 2024.

bani

Alocațiile copiilor au crescut în luna februarie 2024.

[Sursa foto: iStock]

Alocațiile copiilor și tinerilor sunt acordate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin intermediul Agențiilor Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), coordonate de Ministerul Muncii.

Ele pot fi transferate prin transfer bancar sau printr-un mandat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si