Ba s-a amplificat. Inginer electric de meserie, Marco s-a apucat sa construiasca din seturi Lego City simboluri ale oraselor italiene.

Marco Montrasio este unul dintre miile de pasionati ai jucariilor Lego. Dragostea pentru imbinarea caramizilor a inceput in copilarie si n-a pierit odata cu maturizarea. Ba din contra. Marco obisnuia sa-si cumpere frecvent seturi Lego. Nu prea conta ca sunt Lego Technic, Lego Architecture, Lego City sau Lego Classic: "Cu piesel disponibile puteti face aproape orice.

Trebuie doar sa va obtineti informatii din materialul pe care-l ofera Lego", spune Marco Montrasio, un inginer electric in varsta de 58 de ani.

Acum, are acasa mai multe replici ale unor monumente din Italia. Toate sunt construite din piese Lego City. Sau chiar si din alte tipuri de seturi Lego. Pana acum, se mandreste cu Duomo din Milano, Piazza Roma din Milano, Palazzo Monza si urmeaza sa se apuce de Villa Reale, o celebra cladire de langa Monza. Apoi, isi va stabili o noua tinta. Marco vrea sa-si faca propriul oras cu monumente istorice, toate construite din jucariile Lego.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Insa stie ca nu este usor. Doar pentru fatada Domului din Milano a avut nevoie de 3.300 de piese Lego City si zeci de ore de munca. Apoi, pentru Piazza Roma, alte 4.800 de piese. Pentru Palazzo del Moderno a muncit un an de zile in timpul liber si a imbinat mai mult de 5.500 de piese Lego City: "Acolo m-am oprit cu numaratoarea, apoi le-am pierdut numarul".

Publicatia Il Giorno il considera un adevarat artist.

Marco povesteste si cum a ajuns la aceasta pasiune pentru jucariile Lego si Lego City. S-a intamplat inca de cand era mic, cand nu era asa atras de masinute sau alte jucarii specifice varstei: "Cand eram mic, jucariile Lego erau mult mai simple, au facut constructii mult mai stilizate. La fiecare zi de nastere, intotdeauna primeam o cutie mica cu piese. Si s-a intamplat asa pana la varste inaintate, "pana cand ai inceput sa uiti de Lego pentru ca iesi cu prieten sau prieteni".

Marco recunoaste ca a avut nevoie de ceva antrenament inainte sa se apuce de opere celebre precum Duomo sau Villa Reale. Mai intai, a construit masinute, camioane si macarale din Lego Technic. A trecut apoi la palate, hoteluri si turnuri din Lego City. Prima opera importanta au fost celebrele Turnuri Petronas: "Le-am aprins cu un sistem pe care l-am proiectat din LED-uri. Este pasiunea mea pentru electronica..." Intre timp, casa lui s-a transformat intr-o adevarata galerie de arta, unde stau expuse cladiri istorice celebre din Italia si nu numai. Pasiunea lui Marco pentru Lego City nu se opreste insa aici...

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si