Iată când vine toamnă în 2024 și care este prognoza meteo pentru România! După o vară caniculară, toamna anului 2024 se apropie cu pași repezi, iar prognozele meteo oferă indicii clare despre cum va fi vremea în România.

Potrivit Accuweather, o toamnă relativ blândă ne așteaptă, cu schimbări notabile în diferite regiuni ale țării.

Vremea în septembrie 2024: O lună de tranziție

Septembrie va debuta cu temperaturi destul de ridicate, similare celor de vară, mai ales în sudul și estul țării. Valorile termice vor oscila între 22 și 28 de grade Celsius, însă treptat vor începe să scadă spre mijlocul lunii. Ploile își vor face simțită prezența mai ales în zonele montane și în nordul țării, însă nu vor fi frecvente.

Prima jumătate a lunii va fi marcată de zile calde și însorite, în timp ce a doua jumătate va aduce o răcire treptată, cu șanse crescute de precipitații.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

Când vine toamna în 2024 în România?

Când vine toamna în 2024 în România?

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Trăim cel mai călduros an înregistrat vreodată? Situație alarmantă după temperaturile record de până acum

Vremea în octombrie 2024: Toamna își intră în drepturi

În luna octombrie, temperaturile vor scădea considerabil, în special în regiunile de nord și la munte. În restul țării, maximele vor varia între 14 și 20 de grade Celsius, iar nopțile vor fi răcoroase.

Ploile vor deveni mai frecvente și se vor intensifica, mai ales în partea de vest și sud-vest a țării. De asemenea, nu este exclusă lapovița, mai ales la altitudini mari.

În a doua lună de toamnă se vor înregistra ploi frecvente și o răcire constantă a vremii, precum și posibilitatea primelor zăpezii la munte spre sfârșitul lunii.

Citește și: VIDEO Grecia, devastată de incendii apocaliptice! Românii se întorc acasă rând pe rând de teamă: „Am crezut că ajung în infern. Nu mi-a venit să cred ce văd, o mare de foc”

Vremea în noiembrie: Pregătirea pentru iarnă

Noiembrie va aduce o toamnă autentică, cu temperaturi ce vor oscila între 6 și 12 grade Celsius în cea mai mare parte a țării. Nopțile vor fi din ce în ce mai reci, cu minime ce pot coborî sub zero grade, în special în zonele montane. Ploile vor continua să fie frecvente, iar spre sfârșitul lunii, în zonele montane înalte, vor apărea și primele ninsori.

Așadar în luna noiembrie, se va înregistra o scădere semnificativă a temperaturilor și creșterea riscului de îngheț. Tot atunci vom avea și primele ninsori în zonele de munte, prevestind apropierea iernii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si