Close sidebar
Close sidebar

Case, bijuterii, bani si zeci de animale. Pe toate le-a donat Bisericii, dupa ce a avut un vis. Ce i-au facut preotii apoi este strigator la Cer

La inceputul anilor '90, un barbat din Lugoj a avut un vis in urma caruia a renuntat la doua case, bijuterii, bani, zeci de animale si toata averea a donat-o Bisericii.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aurel Filip, de meserie bucatar, a renuntat la doua case, peste 100 de galbeni, bijuterii si zeci de animale pentru a strange banii necesari ridicarii unei manastiri in satul Iersnic, unde a copilarit pana la varsta de 11 ani. S-a apucat efectiv de construit prin anul 1996 si in aproape 10 ani a reusit sa ridice lacasul de cult “la rosu”, urmand sa fie tencuit si pictat. Povestea nu avea sa fie, insa, cu final fericit. 

Gestul lui a fost relatat de presa vremii, iar oamenii din sat il vedeau ca pe un sfant. Numai ca a terminat banii si atunci a ajuns la concluzia ca trebuie sa sa gaseasca o solutie ca toata truda sa sa nu fie in zadar. In cele din urma, a donat cladirea Mitropoliei Banatului, singura conditie pusa fiind aceea ca sa locuiasca toata viata pe langa lacasul de cult pe care l-a ridicat.

Citeste si: Data la care urmează să fie virați banii pentru bursele elevilor aferente lunilor septembrie şi octombrie: Banii vor fi virați direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Imagini rare cu Pământul din spațiu: Canale de maree au lăsat dâre adânci printre insulele preferate de pirați din Bahamas- antena3.ro

Nu a facut un act in care sa cuprinda aceasta clauza, pentru ca i-a fost de ajuns cuvantul mai-marilor bisericii banatene. Numai ca, dupa cativa ani, prin 2013, Aurel Filip a fost gonit si, astazi, a ajuns sa traiasca intr-o baraca, la marginea satului Sinersig. “Nu au respectat singura mea dorinta, sa ma lase sa traiesc acolo pana la moarte. Acum stau intr-un sopron, la Sinersig, ca vai de mine”, a povestit Aurel pentru cancan.ro.

Nu ii pare rau nici astazi ca a renuntat la tot ce a avut pentru a ctitori o manastire, regreta insa ca nu si-a vazut visul implinit. “Eu m-am inteles cu ei sa faca manastire acolo, acum l-au declarat schit. Au adus acolo o calugarita, care m-a scos afara. Si cate necazuri mi-a facut! A chemat de doua ori ambulanta sa ma duca, sa ma interneze la nebuni, a chemat politia.

De fiecare data oamenii au inteles, ba i-au si spus ca eu sunt un om normal si ca ea nu urmareste decat sa scape de mine. La Mitropolie am facut o scrisoare, dar nimeni nu ma mai baga in seama. Manastirea trebuia terminata, asa cum s-au angajat cand le-am predat-o, dar nu au facut nimic la ea. Au lasat-o sa se degradeze”, a spus cu amaraciune Aurel.

Vorbeste urat de calugarita care l-a scos de la manastirea pe care a ctitorit-o si spune ca, de cand a ajuns acolo, e pusa doar pe captuiala. “Aia nu e calugarita, au adus-o de pe centura. Nu face decat sa vanda tot ce e acolo. I-a luat apartament la copil, din ce a vandut de acolo”, declara Aurel Filip, care spune ca nu mai are ce face. A ajuns la 64 de ani si tot ce isi doreste e sa se intoarca la Iersnic si sa isi mai traiasca anii care i-au ramas din viata, insa spune ca nu e este lasat.

Citeste intreaga poveste AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI