In anumite zone din Italia, casele se "vand" la pret de chilipir: un singur euro, te face proprietar in toata regula. O  oferta tentanta  pentru cei care isi doresc sa  locuiasca in sate din Toscana, Sardinia sau Sicilia.

Motivul pentru care o locuinta echivaleaza cu pretul  unei cafele este foarte simplu:  multe dintre  localitatile peninsulei au ramas cu foarte putini locuitori si risca sa fie depopulate si sa dispara de pe harta.

Asa ca primariile au adoptat un program prin care orice doritor poate plati 1 euro pentru o locuinta veche, cu conditia sa o renoveze si bineinteles sa se stabileasca acolo.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


 
In proiectul autoritatilor locale intra toate casele vechi care fie au fost abandonate de proprietari, fie au fost lasate sa se deterioreze din cauza lipsei de bani a acestora. Scopul este ca odata cu acest proiect, satele sa inceapa sa capete o noua fata si sa redevina populate, precum erau cu zeci de ani in urma. Initiativa a fost luata ca urmare a unei statistici ingrijoratoare, ce arata ca peste 5 mii de localitati italiene sunt pe cale de disparitie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si