Close sidebar
Close sidebar

Cât câștigă Tudorel Toader pentru a o apăra pe Elena Udrea

Condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, fostul ministru și-a pregătit un arsenal de avocați. La număr 8, aceștia sunt unii dintre cei mai buni avocați români pe care Elena Udrea i-a angajat, pentru a fi apărată în fața autorităților din Bulgaria și România.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tudorel Toader, Eliza Ene Corbeanu și Veronel Rădulescu se numără printre echipa de avocați ai Elenei Udrea. Acesta nu s-a oprit doar la avocații din România. Pentru a fi ajutată în procesele din Buglaria, fostul ministru a mai angajat alți doi avocați din Bulgaria. Aceștia se vor ocupa de punerea în aplicare a mandatului european de arestare. 

Tudorel Toader este unul dintre avocații care o reprezintă pe Elena Urdea în procesele pe care le are pe rol

Tudorel Toader este unul dintre avocații Elenei Udrea. Fostul ministru al Justiției a explicat motivul pentru care a ales să o reprezinte pe aceasta.

Citeste si: Orban: „Tudorel Toader este o ruşine pentru România” „Este o provocare profesională, având în vedere că vor fi puse față în față o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene și o decizie a Curții Constituționale a României”

Cât câștigă Tudorel Toader din profesia de avocat

Citeste si: Se schimbă vremea în România. În ce județe din țară sunt așteptate averse torențiale și vijelii- kanald.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

Conform ultimei declaraţii de avere, deşi a fost suspendat din funcţia de rector în perioada mandatului de ministru, Tudorel Toader a încasat, în 2018, suma de 150.815  lei de la Facultatea de Drept a UAIC pentru activitatea de cadru didactic. La aceasta s-a adăugat suma de 140.040 de lei primită de la Ministerul Justiţiei pentru funcţia de ministru, dar şi 119.772 de lei de la Consiliul Superior al Magistraturii. 

Toader a primit în 2018 şi o pensie de 364.641 de lei, 3.422 de lei din drepturile de proprietate intelectuală, precum şi contravaloarea unei chirii de 3.600 de euro, adică aproximativ 17.041 de lei. În total, fostul ministru a băgat în buzunar anul trecut 795.731 de lei, adică 66.310 de lei pe lună. 
Astfel, venitul lunar al lui Tudorel Toader a fost, cu aproximaţie, cât cel pe care o familie cu două salarii medii, adică 2.700
de lei, a reuşit să-l agonisească într-un an. Prin conversie, salariul actualului rector poate concura cu uşurinţă şi cu cel al demnitarilor europeni, ridicându-se la 14.008 euro pe lună, deci 168.098 de euro anual.

Pe numele lui Toader se află 6 terenuri în judeţul Vrancea, dobândite fie prin moştenire, fie prin cumpărare, în urmă cu mai mulţi ani. De asemenea, acesta deţine şase imobile, trei apartamente cumpărate şi trei case, dintre care două cumpărate şi una moştenită. Acestea se află în Iaşi şi Vrancea. În ceea ce priveşte autoturismele, fostul ministru deţine trei maşini, ultima, marca Hyundai Tucson, cumpărată chiar anul trecut. Tudorel Toader a reuşit să strângă, în cele trei conturi deschise pe numele său în euro, dolari şi lei, aproximativ 400.000 de lei.

Citeste si: Ce pensie uriașă are Tudorel Toader! Vezi cum a ajuns fostul ministru al Justiției să câștige peste 15.000 de euro pe lună!

Citeste si: Oana Ioniță, despre cum i-a spus fiicei sale cine este tatăl ei adevărat. „Ea se aștepta. Ea a simțit tot timpul că Maxim a fost mult mai iubit sau atașat de Florin.”- kfetele.ro

Citeste si: Maria Constantin, dezvăluiri surprinzătoare despre momentele în care a fost înselată chiar în propria casă: ”Era un bun manipulator”- radioimpuls.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI