Daca, in trecut, putea fi destul de anevoios sa optezi pentru aceasta metoda de incalzire, astazi, gratie tehnologiilor moderne, modelele de centrale termice pe gaz se amplaseaza rapid si usor, fara a da batai de cap. De asemenea, ai posibilitatea de a alege centrale termice pe gaz de la producatori de renume, precum Ariston, Viessmann sau Ferroli, dar si branduri mai putin cunoscute.

Avand in vedere ca pretul gazelor naturale s-a mentinut scazut in ultimii ani, tot mai multe persoane opteaza pentru aceasta metoda accesibila de a obtine confortul termic pe perioada sezonului rece.

Exista, desigur, si solutii moderne pentru utilizarea centralelor, precum incalzirea prin pardoseala sau cu ajutorul panourilor radiante. O centrala proprie are performante ridicate, iar amortizarea investitiei initiale se face rapid.

Citeste si: Doliu în lumea actorilor. Un celebru artist a pierdut lupta cu viața

Cat consuma astfel de centrale?

In perioadele friguroase ale anului, conform datelor publicate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, o centrala termica pe gaz consuma in jur de 300 de metri cubi de gaz lunar pentru a incalzi o locuinta cu doua camere. Acest lucru se traduce printr-un cost de aproximativ 300 de Lei pe luna.

Cum se intretin centralele termice pe gaz?

Verificarea periodica si mentenanta centralelor asigura atat o buna functionare, in parametri normali, cat si prelungirea duratei de viata a acestora. In medie, durata de viata a unei centrale termice pe gaz este estimata la 8-12 ani, insa daca este corect intretinuta, durata poate creste pana la 20-30 de ani.

Citeste si: Doliu la Hollywood. A murit marea actriță Jessica Walter

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cât consumă și cum se întrețin centralele termice pe gaz?
Cât consumă și cum se întrețin centralele termice pe gaz?

De regula, procesul de verificare are loc inainte de sezonul rece, moment in care este indicat sa aerisesti caloriferele, sa verifici presiunea apei din instalatie si sa schimbi si bateriile la termostatul electronic de ambient, pentru a asigura o buna functionalitate pe toata perioada iernii. In cazul reviziei tehnice, care se face o data la doi ani, sau pentru schimbarea unei piese, se apeleaza la o echipa de specialisti autorizati de ANRE si ISCIR. In aceasta situatie, se va opri alimentarea cu gaz a centralei de catre reprezentantii firmei care furnizeaza gazul, dupa care specialistii vor incepe curatarea mufelor si a coturilor de la tevi si vor verifica existenta raportului valabil de verificare tehnica.

Citeste si: Premiile Oscar 2021. Lista completă a nominalizărilor Academiei Americane de film

De asemenea, se vor efectua si anumite masuratori specifice, cu aparate speciale, precum multimetrul, manometrul, analizorul de gaze si pompa de verificari. Specialistii vor verifica si tensiunea la priza, presiunile in rampa de gaz, la intrare in arzator si in focar, precum si emisiile centralei (noxele, monoxidul de carbon, temperatura gazelor, randamentul centralei si tirajul la cos).

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Asadar, avantajele unei centrale termice pe gaz sunt incontestabile, mai ales daca este bine intretinuta si corect utilizata. Alege si tu aceasta solutie de obtinere a confortului termic in locuinta ta si bucura-te de un camin calduros, chiar si in cele mai reci perioade din sezonul rece!

Citeste si: Metode prin care îți crești încrederea în tine. Idei și sfaturi pentru a îmbunătăți stima de sine


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si