Au apărut cireșele de import! Prețul lor este unul exorbitant, iar clienții au fost uimiți de cât costă, scrie Realitatea. Prețul fructelor ar fi de 20 de ori mai ieftin la producător față de piețe sau magazine alimentare.

Cât au ajuns să coste cireșele?

Mai precis, cireșele ajung să depășească 200 de lei kilogramul. Cu toate astea, pe site-urile de anunțuri, fermierii vând fructe bio abia culese din livadă cu preturi între 10 si 15 lei pe kilogram.

Însă, dacă vor prețuri și mai bune, cumpărătorii trebuie să își culeagă singuri fructele.

„Cireșe de mai, 5 lei/kg. Culesul, în sarcina cumpărătorului”, este anunțul acestora.

„Vând cireșe coapte de mai direct din grădină, aproape de București. Soi romanesc de cireșe dulci și zemoase BIO (fără a fi fost folosiți fertilizanți sau alte tratamente chimice). Cireșele sunt foarte dulci și gustoase!”, mai scrie cineva, conform sursei citate mai sus.

Preț cireșe

Imagine reprezentativă pentru cireșe.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Guvernul a deblocat posturile din spitale. Ce spune premierul Ciolacu despre păstrarea "taxei pe boală", la 3 luni de la intrarea în vigoare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Motivul pentru care cireșele ar costa atât de mult ar fi motivat de transportul scump.

„La cei 249 de lei bănuiesc că vine cu tot cu copac altfel nu se explică prețul, sincer…”, a scris un internaut pe TikTok.

„Merg la bancă sa văd daca îmi dă credit pentru „prima cireaș ă”, a fost un alt comentariu.

Unde are loc Festivalul cireșelor?

De exemplu, în comuna Păulești, din județul Prahova turiștii sunt atrași ca un magnet. Acolo ar exista numeroase livezi de cireși, motiv pentru care Primăria a decis să organizeze și un festival dedicat acestor roade, potrivit Cancan. De obicei, evenimentul are loc la sfârșitul lunii mai, în Parcul cu Castani din Păulești. Aici, kilogramul de cireşe se vinde cu 20-25 de lei, 30 maximum.

Anul acesta, și în București va avea loc un eveniment dedicat cireșelor. Acesta va avea loc în parcul Herăstrău, în perioada 24-26 mai. Acolo, producătorii își vor aștepta clienții la tarabe special amenajate. Tot acolo vor avea loc activități și concursuri tematice.

Preț cireșe

Imagine reprezentativă pentru cireșe.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Cât costă o zi pentru campania electorală? Sumele sunt uriașe, mai ales pentru cei care candidează la alegerile europarlamentare

Intrarea este liberă și sunt așteptați mii de oameni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si