Incepem cu vestea buna. Daca reusim sa adoptam un stil de condus economic, putem salva chiar si 20 la suta din conusmul de carburant.  Iar asta inseamna aproximativ 50 de lei la un plin.

TESTUL  "CELOR 4 LUNI", LA POMPA


Am vizitat mai multe benzinarii la inceputul lunii februarie. Am urmat acelasi drum si acum, la inceput de iunie. Prima observatie: cresteri pe linie.

Explicatia? Cotatia internationala a titeiului care e pe plus. Pe noi ne privesc insa preturile afisate la pompa…

La prima benzinarie, motorina a crescut in 4 luni cu 76 de bani. Benzina cu 47. La a doua oprire, observam o scumpire cu 67 de bani la motorina si cu 43 de bani la benzina. Oprirea cu numarul 3 ne aduce alte scumpiri. 70 de bani la motorina si 46 de bani la benzina in numai 4 luni. Ultima oprire. 65 de bani motorina, 47 de bani benzina.

CUM ECONOMISIM LA VOLAN?


Stilul de condus este legat direct de consumul autoturismului, indifferent de marca. Cateva sfaturi sunt vitale pentru o economie consistenta.

Plecarea de la semafor  este foarte importanta. Trebuie sa facem o plecare ca in acest moment. Sa nu suprasolicitam motorul, sa nu turam mai mult decat este necesar.


Trebuie sa-ti cunosti masina si capacitatea motorului, pentru a te comporta in consecinta.

In cazul motoarelor  pe benzina ar trebui sa facem schimbul de trepte in jurul valorii de 2500-3000 de ture maxim. Iar in cazul motoarelor diesel, undeva la 1500-2200 de ture.

MARE ATENTIE LA BAGAJE SI AERUL CONDITIONAT

"Ar trebui sa scapam de lucrurile care nu ne trebuie din masina.
Chiar daca acestea sunt usoare, adunate se reflecta in consumul de carburant In afara localitatii, la drum lung, daca apesi pedala de acceleratie in nestire, e o problema din 2 puncte de vedere. Pentru siguranta, dar si pentru consum Aerodinamica masinii este la fel de importanta.Haideti sa nu fim comozi si in momentul in care nu avem nevoie de acea cutie de bagaje, sa o dam jos pentru ca e clar: consumul de combustibil va creste. Vrem confort in masina, dar nu  e cazul sa exageram cu instalatia de climatizare. Aerul conditionat ne creeaza confort. Dar sunt momente, dimineata si seara, cand folosirea lui nu este necesara."
, ne transmit specialistii

ALTE VARIANTE DE A ECONOMISI

Nu uitati de instalatiile GPL. Montarea uneia costa in jur de 2 mii de lei, iar consumul scade la jumatate fata de variante pe benzina sau motorina. De asemenea, puteti opta pentru masinile electrice sau pentru cele hybrid. Pentru asta e nevoie de un plan facut din timp, pentru a absorbi in buget aceste investitii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si