Câte calorii are halvaua?  Halvaua este un aliment preferat în special în perioadele de post.

Termenul Halva provine din limba arabă (Halwa) și este folosit pentru a descrie două tipuri de deserturi: pe bază de făină: Este ușor gelatinoasă și este făcută din făină de cereale, de obicei griș. 

Un alt tip este acela pe bază de unt și nuci. Halvaua este sfărâmicioasă și, de obicei, făcute din Tahini (pastă de susan) sau alte tipuri de unt de nucă, cum ar fi untul din semințe de floarea-soarelui.

Uneori, oamenii aleg să mănânce acest produs pentru a-și răsfăța papilele gustative. Te-ai întrebat vreodată ce conține halvaua și din ce ingrediente este preparată?

Halvaua are aproximativ 600 de kcal la 100 gr

În urma unui studiu, au fost testate 13 tipuri de halva provenind de la 4 producători/ furnizori/ distribuitori diferiți.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Un minus în cazul acestui produs e faptul că mai puțin de jumătate dintre tipurile de halva studiate au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot întâlni în compoziție.

Citește și: E extrem de gusoasa si o poti prepara acasa, in doar cateva minute! Cum pregatesti o halva „ca la carte”, cu sase ingrediente

În schimb, în cazul fiecărui produs se menționa pe etichetă valoarea energetică – între 539 – 600 kcal/100 gr.

Ce părere are un specialist despre halva?

Specialistul consideră faptul că halvaua aduce beneficii pentru sănătate.

„Consumată raţional, are efecte depurative, antioxidante, tonice şi remineralizante. De altfel, un alt atuu îl are şi în tulburările de memorie, prin conţinutul crescut de lecitină.

Până la urmă, foarte importantă e provenienţa produsului şi conţinutul în seminţe de susan, dar recomandarea de bază este şi rămâne consumul limitat de halva zilnic.

Excesul se poate transforma într-o veritabilă bombă calorică. Dacă mănânci mai mult de 30 grame de halva pe zi există riscul de îngrășare, în combinaţie cu pâinea tot se depune”, precizează specialistul.

Pentru a avea efecte pozitive în organism, halvaua trebuie consumată în cantități mici, maxim 30 de grame pe zi, având în vedere că are conținut bogat în zahăr și uleiuri vegetale.

Citește și: Ce este in realitate halvaua si ce se intampla in organismul nostru atunci cand o consumam


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si