Pentru cei mici, este momentul cel mai frumos, pentru că în așteptarea lui Moș Crăciun, își doresc să facă cât mai multe lucruri care să-i țină ocupați, dar care să-i introducă și în spiritul de sărbătoare. Părinții încearcă să găsească tot felul de activități care să-i antreneze mental sau fizic pe cei mici, dar și care să-i bucure și pe adulții familiei.

Cărți de povești la gura sobei

Poate că în această perioadă, mai mult ca niciodată, cititul este o activitate care poate fi făcută de întreaga familie. Veți avea ocazia să intrați cu toții în lumi magice, în special pentru a-i captiva pe copiii. Îți recomandăm să apelezi la librariadonaris.ro care are pe site o mulțime de cărți fantastice, literatura pentru copii de calitate, totul la prețuri foarte rezonabile. Câteva titluri pe care le-ai putea alege pentru a face nu doar o seară, ci fiecare seară de iarnă magică sunt “Marile aventuri ale porcului de Crăciun”, o poveste amuzantă scrisă de J.K. Rowling, celebra “Poveste de Crăciun” a lui Charles Dickens,  seria “Crăciunozaurul” de Tom Fletcher sau “Aventurile lui Paddington. Dorința de Crăciun” de Michael Bond. Acestea nu sunt decât câteva exemple, dar pe site-ul librariadonaris.ro vei găsi mult mai multe, inclusiv, cărți cu activități de Crăciun, pe care să le faceți împreună. Toate acestea vă vor aduce o satisfacție imensă.

Jocuri amuzante

Câteodată trebuie să ne îndepărtăm de lumea mereu serioasă legată de job sau alte îndatoriri, încercând să redevenim copii, să ne distrăm făcând lucruri pe care le făceam odinioară.

Jocurile fac parte din aceste activități, iar copiii sunt foarte încântați să își petreacă o seară de iarnă alături de frații mai mari, de părinți sau bunici distrându-se copios. Dacă deja ai achiziționat cărțile de mai sus, de la librariadonaris.ro, tot aici vei putea găsi și jocuri de societate, perfecte pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Vei găsi câteva sute de exemple pe site, printre care “Hrănește animalele”, “Oaialand” sau “Harry Potter -I go to Hogwarts”. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acestea îi vor ține foarte ocupați pe cei mici, poate chiar și câteva ore, ceea ce va însemna că vor stă departe de ecranele nocive ale telefoanelor sau tabletelor, dedicându-și timpul gândirii active.

Rezolvați puzzle

Nu există vreo persoană care să nu fi experimentat vreodată așa ceva. Existe puzzle-uri pentru copii, dar și pentru părinți. Gradul de dificultate este, de obicei, specificat pe fiecare cutie, așa că poți alege un puzzle în funcție de posibilitățile copilului de a rezolva. Deși, îți spunem că de multe ori cei mici sunt mult mai avansați în acest sens, mulți dintre ei fiind dotați cu o gândire analitică precoce. Tot la librariadoanris.ro poți găsi puzzle-uri deosebite, pe diverse teme. Asta înseamnă multe ore petrecute cu aceasta activitate, așa că frigul de afară sau nopțile lungi ale iernii nu vor mai fi deloc plictisitoare. Vei vedea cum micuții vor fi încântați să rezolve aceste imagini, mai mult sau mai puțin complicate.

Poți să optezi pentru puzzle-uri cu tematici inspirate din poveștile sau desenele animate preferate. Mai mult, ca și cărțile sau jocurile despre care am vorbit în paragrafele anterioare, aceste puzzle-uri pot fi cadouri minunate de pus sub bradul de Crăciun.

Concurs de colinde

Una din cele mai frumoase tradiții de iarnă este cântatul pieselor specifice de Crăciun. Dacă familiei tale îi place muzica, ar fi minunat să stați cu toții în jurul focului, cântând minunatele colinde. Poți să alegi colinde tradiționale, însă, dacă dorești, poți învață alături de cei mici și pe cele din folclorul internațional. Pe librariadonaris.ro vei găsi, în acest sens, cărți de colinde care au disponibil și un CD pentru a asculta piesele specifice sărbătorilor de iarnă. Cei mici vor fi încântați să își arate talentul la cântat. Dacă vă pricepeți puțin mai mult la muzică, de exemplu dacă cântați la un instrument, în acest caz o simplă joacă se poate transforma în ceva deosebit, precum participarea la un concurs local de colinde.

Coaceți fursecuri

O activitate foarte plăcută este cea care are loc în bucătărie, inima casei tale. Împreună cu copiii poți încerca să coaceți prăjiturele sau fursecuri în formă de stele, oameni de zăpadă sau de turtă dulce. Dacă nu știi cum să faci asta, există cărți speciale care te învață cele mai interesante rețete de prăjituri de Crăciun. Poți găsi astfel de titluri la librariadonaris.ro. De asemenea, pe Youtube sunt disponibile o mulțime de tutoriale care te vor învăța să faci, pas cu pas, Christmas cookies.

Filme de Crăciun

Este acea perioadă din an în care dăm startul maratonului de filme specifice acestei perioade. Niciun Crăciun nu ar fi complet fără seria amuzantă de filme “Singur acasă” sau “Harry Potter”. Dacă ai copii mai mari, vă puteți uita la “Stăpânul inelelor”, “Hobbit” sau ecranizările cărții “Poveste de Crăciun” a lui Charles Dickens, amintită mai sus. Filmele Disney sunt, de asemenea perfecte pentru această perioada, fiind câteva pelicule clasice, precum “Bambi” sau “Albă că zăpadă”, dar și “Regatul de Gheață” care îi vor încânta pe copii, dar pe care și tu le vei adora. Dacă dorești să vezi filme mai puțin cunoscute la noi, îți recomandăm “Mica prințesă”, “Miracolul de pe stradă 34”, “Un Crăciun de neuitat” sau “Crăciun alb”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si