Potrivit bzi.ro, procesul imbatranirii poate fi incetinit prin alumentatie. Daca mancam alimentele potrivite, atunci putem sa traim mai mult.

"Studiile au aratat ca o celula umana moare si renaste la o distanta de un an si jumatate, doi. insa pe masura ce inaintam in varsta, capacitatile noilor ce­lule se dete­rioreaza trep­tat. Cei care le pot in­tari sunt acizii nu­cle­ici. Ii putem gasi in ger­meni de grau, paine in­te­grala, al­ge marine, fulgi de ovaz, ciuperci, leguminoase (so­ia, fa­so­le, linte, ma­za­re, spa­nac, andive), in mie­re si sucuri de fructe, in oua si produse lactate

", declara academicianul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

 " Carnea contine in ea moartea ani­malului ucis. Consu­ma­­torii de carne, s-a do­vedit, sunt mult mai a­gre­sivi. Celebrul medic ja­ponez George Osha­wa sustine, de altfel, ca hrana ideala pentru per­soanele in varsta ar tre­bui sa constea- 60%, in cereale nede­cor­ticate, 30% in legume, fructe si seminte, si doar 10% in oua, lapte si carne. Eu mananc cate putin, de cinci ori pe zi", adauga specialistul.

 

"Studiul mi-a do­vedit insa ca dis­ciplina muncii, a me­selor si a somnului e favo­rabila lon­ge­vi­tatii. Eu am insti­tuit regula celor trei op­turi: 8 ore de somn, 8 ore de mun­ca si 8 ore de odih­na activa.

O respect. Cand simt ca am obosit, ma intind in pat, aplic cateva tehnici din yoga si adorm atat de profund ca pot suna si te­le­foa­nele, nu le aud. Dupa jumatate de ora, sunt iar proas­pat si mai pot lucra inca 4, 5 ore. Seara, nici nu-mi pun ceasul sa sune. Ceasul meu interior func­tioneaza asa de bine, ca e suficient sa-mi propun o ora de tre­zire si ma trezesc la timp".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si