Ascendentul se poate calcula in functie de data nasterii si localitatea in care v-ati nascut. Astfel, pentru a vă calcula ascendentul, puteţi apela la un astrolog, acesta vă va interpreta întreaga astrogramă natală. Trei elemente sunt foarte importante pentru a vi se putea calcula cât mai exact Ascendentul: data, ora şi locul naşterii.

Ascendentul isi face simtita prezenta atat in felul in care aratam cat si in cel in care ne purtam.

Elementul zodiei este de asemenea extrem de important pentru ca da coloratura personalitatii noastre chiar mai mult decat nativitatea. Cand devenim constienti de ascendent primim un dar foarte important si anume care sunt calitatile pe care le putem folosi pentru a ne implini menirea.

Ascendentul este în legătură cu prima dintre casele astrologice, şi se află sub influenţa primei zodii din cele 12, adică zodia Berbecului.

Ce semnificație are ascendentul?

Semnificaţia Ascendentului este în strânsă legătură cu data, ora şi locul naşterii unei persoane, pentru că, din punct de vedere spiritual, se consideră că exact acela a fost momentul în care sufletul individului a intrat în manifestare, în planul material. Astfel, se spune că în funcţie de constelaţia în care se află acest punct matematic, individul va avea anumite tendinţe de a se prezenta lumii și de a-şi arăta personalitatea.

Semnificaţia cuvântului de ascendent vine de la ascensiune, acel punct în care începe să iasă la lumină personalitatea individului.

Ascendentul reprezintă un scut, care ne serveşte pentru a ne proteja mai ales în situaţiile în care nu vrem să ne arătăm, sau mai degrabă, Ascendentul semnifică chiar modul în care vrem să ne arătăm, sau să fim văzuţi. Asta nu înseamnă că manifestarea trăsăturilor Ascendentului ar fi o dovadă de falsitate.

Pur şi simplu, este în natura umană să ne dorim să apărem într-un anumit fel, să fim văzuţi într-un anume fel.

Ce este ascendentul si cum te influenteaza acest semn astrologic
Ce este ascendentul si cum te influenteaza acest semn astrologic

Citeste si: Horoscop luna martie 2021. Ce spun astrele pentru fiecare zodie

Ascendent in Berbec

Persoanele cu ascendentul in berbec sunt orientate spre succes, vor sa faca impresie peste tot si sa fie persoane importante. Vor sa isi satisfaca ambitiile cu orice pret si din pacate uneori nu tin seama de sentimentele celorlalti. Nu fac asta din rea vointa dar in urmarirea unui anumit obiectiv pot uita de faptul ca si altii sunt implicati.

Persoana cu ascendent in berbec este plina de energie si entuziasm. Din acest motiv isi pot supraestima uneori propriile abilitati si influenta.

Pasiunile nativilor cu ascendent in berbec sunt sincere desi datorita iubirii navalnice nu par a fi sentimente reale.
Au abilitati mecanice si inteligenta.

Ascendent in Taur

Principala caracteristica a ascendentului taur este incapatanarea. Au o energie fizica incredibila si dau dovada de tenacitate in a dobandi ceea ce isi doresc. Aparent persoanele cu ascendent in taur dau dovada de o delasare, in realitate insa aceasta este doar o dificultate in schimbarea anumitor obiceiuri.

Ascendentul in taur indica tendinta de cautare a statutului social.

Se lasa rapid influentati de persoane mai puternice sau mai bogate desi nu vor sa o arate.

Nativul cu ascendent in taur apreciaza mancarea buna si un vin fin. Ii face placere sa arate bine si sa foloseasca diverse cosmetice si produse de infrumusetare. Aspecte negative asupra ascendentului pot duce insa si la situatia exact inversa: persoane lenese, fara interes in privinta aspectului fizic, a manierelor sau a imbracamintii.

Ascendent in Gemeni

Nativul cu ascendent in gemeni are o personalitate adaptabila usor si in multe cazuri are si o gandire flexibila. Modul lor de a se adapta in orice situatii si cu orice persoane si de a se comporta diferit poate conduce la parerea ca insasi personalitatea s-a schimbat. Spun mereu in mod instinctiv ceea ce vor ceilalti sa auda.

Pot face mai multe lucruri diferite in acelasi timp si asta in conditiile in care pot parea ca nu acorda atentie speciala la niciuna din aceste activitati.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Datorita dorintei de libertate si independenta, casatoria poate fi dificila. Gemenii sunt condusi de Mercur (planeta comunicarii) deci destul de probabil persoana cu acest ascendent este foarte comunicativa. Sunt dispusi sa impartaseasca toate cunostintele lor cu oricine e dornic sa asculte.

Ascendent in Rac

Nativul cu ascendent rac, desi se dedica satisfacerii ambitiilor personale totusi pare atat de vulnerabil incat e dificil de determinat cat de hotarat si puternic este cu adevarat. Nu isi dezvaluie scopul decat cand este aproape de succes. Multi se casatoresc mai tarziu si prefera un partener mai in varsta sau care are autoritate.

Ascendentul rac este orientat spre emotii desi incearca sa ascunda aceasta vulnerabilitate. Vulnerabilitatea emotionala nu inseamna totusi ca nu are si ambitie sau atractie.

Casa pentru ascendentul rac este locul unde vor sa isi petreaca cea mai mare parte a timpului si sa isi consume cea mai mare parte a energiei.
Cele mai vulnerabile zone sunt sanii, stomacul si sistemul digestiv.

Ascendent in Leu

Nativul cu ascendent leu este o persoana cu foarte multa energie, incapatanat si renunta foarte greu la anumite obiceiuri. Cand se apuca sa faca ceva rezista mult dupa ce toti ceilalti au renuntat, inspirand astfel pe ceilalti cu devotamentul lor pentru idei si principii.

Odata motivat ascendentul leu nu va intarzia sa actioneze. Entuziasmul natural este responsabil de tendinta de a supraestima totul. Cand cumpara diverse obiecte personale, deseori cumpara mult mai mult decat au nevoie.

Ascendentul leu vrea sa aiba ultimul cuvant in orice si poate ajunge sa creada ca opinia lui este singura demna de a fi luata in calcul. Ceea ce crede tot restul lumii despre nativ este lipsit de importanta fata de ceea ce crede chiar el despre propria persoana.

Ce este ascendentul si cum te influenteaza acest semn astrologic
Ce este ascendentul si cum te influenteaza acest semn astrologic

Citeste si: Baba Vanga a făcut previziuni tulburătoare. Ce îi așteaptă pe români în următoarea perioadă

Ascendent in Fecioara

Ascendentul fecioara indica abilitatea de a se adapta la diferite circumstante si persoane dar vointa de a se adapta este totusi insotita de cateva cuvinte de plangere. Cautand intotdeauna perfectiunea nativii cu ascendent fecioara gasesc greu sa accepte situatiile si persoanele asa cum sunt. Chiar daca nu critica pentru a fi rai sau duri totusi ar fi bine sa invete sa fie mai ingaduitori si sa nu mai caute mereu defectele.

Conservatorismul si simtul practic sunt caracteristicile cele mai importante ale ascendentului in fecioara. Desi aparent puritani in public, in viata privata pot fi foarte senzuali.

Ascendentul in fecioara este curios fara limita in privinta a tot ceea ce se intampla in imediata apropiere. Este o adevarata banca de informatii. Absoarbe informatii din toate sursele si in acelasi timp este bucuros sa imparta si altora aceste informatii. Din pacate latura negativa poate fi si inclinatia spre barfa.

Ascendent in Balanta

Nativul cu ascendent in balanta este o persoana cu mult sarm, si intr-atat de politicoasa incat poate fi considerata nesincera desi nu este cazul in mod normal.
Modul de exprimare si manierele ii va ajuta mereu sa para mai educati.

Desi poate parea emotional detasat, ascendentul balanta are o dispozitie prietenoasa si este cooperant. Daca totusi ceva este considerat a nu fi echilibrat pot incepe sa ceara foarte mult pentru a egaliza talerele balantei.

Multi dintre cei cu acest ascendent sunt atragatori fizic avand in vedere ca Venus conduce acest semn. Chiar si daca nu este atragator ascendentul balanta va reusi sa atraga atentia cu personalitatea, imbracamintea, diplomatia sau altceva.
Ascendentul balanta este romantic, fermecator, gratios si spirit diplomatic.

Ascendent in Scorpion

Ascendentul in scorpion isi va urmari telul cu incapatanare atata timp cat considera ca exista cea mai mica sansa de succes. E dificil sa fie convins sa isi schimbe parerea odata ce este convins de ceva.

Uneori (rar totusi) Ascendentul in scorpion are acea personalitate misterioasa pe care literatura o asociaza scorpionului.
Nativul cu Ascendent scorpion este ambitios, energetic si cauta activitati care ofera recompense dar si care ofera provocari din punct de vedere intelectual.

Multi din cei cu acest ascendent au tendinta de a creea relatii cu persoane mai puternice.
Ascendentul scorpion are o rezistenta si o putere de recuperare remarcabila care ii permita sa isi revina din probleme fizice, mentale sau economice care ar distruge alte persoane.

Ascendent in Sagetator

Nativul cu ascendent sagetator este o persoana flexibila care datorita dorintei de libertate si independenta se indreapta singur spre diferite schimbari de circumstante si de mediu. Aceste persoane pot amana chiar si casatoria pana tarziu cand gasesc o persoana care sa nu fie posesiva si careia sa nu trebuiasca sa i se destainuie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Desi sunt plini de entuziasm, acest entuziasm nu este obligatoriu insotit si de energia necesara realizarii diferitelor obiective. Se poate spune chiar ca ascendentul sagetator este o persoana lenesa daca nu este puternic motivata.

Ascendentul in sagetator ofera posibilitatea nativului de a se indrepta spre filosofie, si ii confera o curiozitate intelectuala deosebita.
Ascendentul in sagetator este un iubitor de teatru, drama, bauturi si mancaruri bune, dans, sport si ca regula, nu pierd niciodata o ocazie de a calatori.

Ce este ascendentul si cum te influenteaza acest semn astrologic
Ce este ascendentul si cum te influenteaza acest semn astrologic

Citeste si: Mercur retrograd 2021: Trei hop-uri importante în acest an. Cele mai afectate zodii

Ascendent in Capricorn

Multi nativi cu ascendent capricorn sunt manageri buni, acceptand responsabilitatile si pozitiile de autoritate.
Ascendentul in capricorn se identifica puternic cu lumea materiala si bunurile tangibile. Vor sa stie toate regulile si sa se poata adapta astfel incat sa fie in concordanta cu acestea.

Constient sau inconstient aleg compania persoanelor care ii fac pe ei sa arate bine. Un barbat cu ascendentul in capricorn in mod foarte probabil va alege o sotie mai putin atractiva iar o femeie capricorn mereu va avea o prietena mult mai putin atragatoare decat ea.

Ascendentul in capricorn este deseori un semn de cumpatare motiv pentru care vor putea evita luarea in greutate.
Deseori copilaria nativilor cu ascendent capricorn a fost dificila. Este foarte probabil sa fie dezamagiti in ceea ce priveste un aspect al personalitatii lor sau un aspect fizic. Cat de bine se descurca acesti nativi cu propriile conflicte interioare va determina succesul lor in viata.

Ascendent in Varsator

Independenta este cel mai important lucru pentru nativii cu ascendent in varsator. Este aproape imposibil ca cineva sa ii convinga sa isi schimbe o idee. Singura sansa este sa ajunga ei singuri la concluzia ca e necesara acea schimbare de opinie.

Ascendentul varsator este o persoana orientata spre intelect. Nu se lasa influentati de capcanele sociale precum statutul, puterea, averea. Ei sunt interesati de oameni nu doar datorita statutului sau bogatiei.

Cu putin efort pot atrage multi prieteni si cunostinte.
Nativul cu ascendent in varsator va avea cel putin odata in viata o intamplare in urma careia se va schimba insasi directia vietii.
Aceste persoane devin nerabdatoare daca nu este nimic in apropiere care sa le stimuleze fizic sau mental.

Ascendent in Pesti

Ascendentul in pesti este o persoana flexibila care poate foarte usor sa renunte la propriile trasaturi si sa preia din caracteristicile altora.
Acesti nativi au o natura foarte emotionala si pot fi tacuti, timizi. Compasiunea lor este foarte pronuntata si au tendinta sa devina usor victimele propriei vulnerabilitati.

Neptun, stapanul pestilor, planeta iluziilor si a imaginatiei ii determina pe nativii cu ascendent pesti sa nu inteleaga cum sunt vazuti de ceilalti. Acestia privesc viata asa cum vor ei sa fie in loc sa o priveasca asa cum este.

Persoane foarte sensibile, ascendentii in pesti pot fi minunati artisti, pot avea inclinatii spirituale sau filosofice. Iubesc dansul, calatoriile, sportul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si