Close sidebar
Close sidebar

Ce este embolia amniotică, complicația care aproape a ucis-o pe Andreea Bălan! Ce se întâmplă în corpul unei mame în această perioadă!

Andreea Bălan a fost aproape de moarte după ce a suferit o complicație în timpul nașterii prin cezariană.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Complicația se numește embolie amniotică și are o rată de mortalitate uriașă, peste 90% dintre persoanele care au așa ceva, mor.

Citeste si: Andreea Bălan, prima apariție publică după ce a fost la un pas de moarte: "Am fost într-o luptă cu moartea!"

Embolia cu lichid amniotic (ELA) reprezintă o complicație foarte gravă a sarcinii, nașterii sau avortului. Are o instalare cataclismică, caracterizată prin dispnee, dureri toracice, edem pulmonar, șoc, CID și frecvent deces matern sau fetal. ELA se datorează trecerii de lichid amniotic în circulația maternă.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Dezvoltarea acestei complicații are trei faze:faza de hipoxie severă și insuficiență cardiacă dreaptă, faza de insuficiență ventriculară stângă, faza de disfuncție neurologică, convulsii, comă

Citeste si: Andreea Bălan și-a certat tatăl imediat ce și-a revenit. Ce a deranjat-o pe artistă

Incidenţa: 1/8000- 1/80.000 de naşteri Prognostic: mortalitate maternă: 61-86%; sechelaritatea neurologică: 85% la supravieţuitoare; supravieţuirea neonatală: 70%.

Datorită rarității afecțiunii și instalarea sa extrem de brutașă, nu a existat până acum posibilitatea standardizării diagnosticului și tratamentului pe bază de dovezi științifice reproductibile.

Factori favorizanţi: multiparitatea; vârsta înaintată a gravidei; ruperea membranelor; hipercontractilitate uterinã, utilizarea de ocitocice sau prostaglandine; angajarea capului fetal; feţi macrosomi; traumatisme abdominale; utilizarea îndelungatã a DIU, sarcina pe DIU; amniocenteza; amnioinfuzie; operaţia cezariană; placenta accreta; ruptura uterină; retenţia placentarã.

Citeste si: Ce a simțit Andreea Bălan când era pe masa de operație și a făcut stop cardio-respirator

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI