„Salariu motivant” e expresia pe care nu pare să o mai creadă nimeni. Atunci de ce o găsim în toate anunțurile de angajare? Reporterii Kanal D au cerut o traducere chiar de la sursă.

Citește și: VIDEO- Armata caută soldați. Candidații sunt numeroși

„Am văzut anunțul de angajare. Pentru ce cost? Eu am găsit pentru postul de medic veterinar.

Da, e valabil. DaRr salariul atractiv, motivant, ce ar însemna? Nu știu să vă spune exacr, dacă aș fi știut aș fi pus. Adică știu că este atractiv, dar trebuie să veniți la un interviu.”

Ne convingem după primul apel că expresia e cel mai adesea doar o cutumă. Pe sistemul „așa se scrie”. Ne mai încercăm o dată norocul, de data asta pentru un post de casier.

Andra Ionescu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„În descrierea anunțului se menționează faptul că programul de lucru este flexibil, grila de salarizare este motivată și se oferă bonusuri de performanță. Haideți să vedem ce presupune acest lucru.”, transmite Andra Ionescu, reporter Kanal D.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Voiam să vă întreb ce înseamnă grilă de salarizare motivantă? Pleacă de la 3.000, inclusiv bonuri de masă. Și masa asigurată în restaurant.”

Mulți oameni spun că nu-i atrag deloc anunțurile de acest gen

Bucuroși că măcar am primit un răspuns, mergem să vedem dacă oamenii chiar sunt „atrași” sau „motivați” când văd astfel de exprimări. Gina, care lucrează ca ospătar, spune clar:

„Nu, nu atrage, chestia asta cu salariul motivat nu atrage. Și te duci și lucrezi pe 12 milioane.”

„Salariu motivant. Nu știu e importat din afară că noi nu prea avem concepția aceasta la noi în țară.”

Alții au avut noroc și spun că expresia „oportunități de avansare” a fost cinstită.

„În aproximativ 2 ani deja vorbesc 2 limbi străine, o încep a treia. În afară de chestia asta, salariul chiar a crescut foarte mult.”

Pe platformele unde se postează joburi, cele mai multe aplicări sunt la posturile cu salariul la vedere. O știu și reprezentanții acestor companii.

Ana Călugăru, PR platformă de recrutare: „Această expresie nu este deloc atrăgătoare pentru candidați. Noi chiar recomandăm să nu mai fie folosite și mai degrabă să fie folosit salariul așa cum este într-o formă transparentă.”

De altfel, la începutul acestui an, Comisia Europeană a adoptat directiva care interzice angajatorilor să posteze anunțuri fără o grilă de salarizare afișată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si