Vezi ce pensii au Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, foștii președinții României de după Revoluție.

Iată ce venituri au foștii președinți ai României, în prezent!

Ce pensii au foștii președinți ai României?

De-a lungul timpului s-a tot discutat despre pensii speciale, dar și despre veniturile politicienilor. Așadar, iată ce pensii au ajuns să încaseze foștii președinți ai României!

Fostul Președinte al României, Ion Iliescu a avut la un moment dat o pensie de 3.916 lei lunar, dar aceasta a crescut, cu 5,3% în 1 aprilie 2018, apoi odată cu majorarea, de la 1.000 de lei, la 1.100 de lei din 1 iulie 2018. Aceasta era pensia lui Ion Iliescu primită pentru anii munciți înainte de Revoluție.

Mai mult, fostul președinte mai primește și o pensie specială pentru un mandat de deputat și trei mandate de senator, de cel puțin 4.600 de lei. Însă, contribuția cea mai mare la venitul lunar o are indemnizația de fost președinte care este 75% din salariul președintelui în funcţie, adică 8.367 de lei.

Citeste si: Cine este Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării Naționale. Biografie

Ce pensii au foștii președinți ai României. Care dintre aceștia încasează cea mai mare sumă

Ce pensii au foștii președinți ai României. Care dintre aceștia încasează cea mai mare sumă

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: VIDEO- Mesajul transmis de Marcel Ciolacu, la Constanța: ,,Am lucrat la anumite modificări în zona reglementării prețului la energie''

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În total, fostul Președinte al României, Ion Iliescu încasează lunar circa 18.000 de lei.

Pe când, Emil Constantinescu are o pensie mai mică, mai exact de 13.000 de lei pe lună. Fostul președinte are o pensie lunară de circa 5.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar şi rector în cadrul Universităţii Bucureşti, la care se mai adaugă indemnizaţia pentru mandatul de la Cotroceni, de 8.367

de lei lunar.

Ce pensii au foștii președinți ai României. Care dintre aceștia încasează cea mai mare sumă

Ce pensii au foștii președinți ai României. Care dintre aceștia încasează cea mai mare sumă

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: VIDEO| Ce a declarat Angel Tîlvăr după ce a fost propus de PSD pentru funcția de ministru al Apărării? Klaus Iohannis l-a numit la conducerea MApN

În schimb, fostul președinte  Traian Băsescu încasează o pensie mult mai mare. Și totuși el a comentat cu privire la sistemul pensiilor speciale: „Un fost preşedinte are o pensie mai mică decât un torţionar. Eu am ieşit cu 2.980 de lei pensie, torționarul Ion Ficior avea 5.500 de lei”, declara fostul președinte în octombrie 2018.

Traian Băsescu își declara atunci nemulțumirile pentru că, din spusele lui, a fost zece ani președinte, vreo 10 ani ministru și 12 ani comandant de navă, cu o vechime în muncă de 44 de ani și șase luni, la stat.

Însă, ceea ce a omis el să spună este faptul că mai beneficiază şi de o indemnizaţie pe care o primeşte fiecare fost preşedinte al României, care reprezintă 75% din salariul preşedintelui în funcţie, adică 8.367 de lei. Potrivit declarației de avere, salariul de senator este de 10.840 de lei. În total, Traian Băsescu primește lunar nu mai puțin de 24.000 de lei.

Însă, important de menționat este că foștii președinți ai României ar putea să rămână fără pensiile speciale, în urma adoptării legii pentru eliminarea acestora.

Ce alte beneficii primesc foștii președinți ai României?

Foştii preşedinţi ai României ar putea primi de la stat şi un imobil pentru amenajarea unui cabinet cu secretar şi consilier, pe lângă locuinţa de protocol.

Mai mult, o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens a primit votul Comisiei de administraţie din Senat.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Fostul preşedinte, Emil Constantinescu are un birou la fundaţia pe care o conduce. Fostul preşedinte locuieşte într-o vilă RAPPS în vecinătatea bulevardului Kiseleff al cărui acoperiş s-a prăbuşit. Însă, pe durata reparaţiilor nu a vrut să se mute într-o altă casă pusă la dispoziţie de stat.

Fostul preşedinte, Traian Băsescu locuiește într-o vilă de protocol în 2015, iar una dintre marile sale nemulţumiri se referă la faptul că nu are spaţiu suficient pentru a-şi amenaja un birou.

Citeste si: Dmitri Medvedev anunță când va folosi Rusia armele nucleare în Ucraina

Pe când, fostul Președinte, Ion Iliescu şi-a amenajat biroul într-o anexă a vilei în care locuieşte. Ion Iliescu locuieşte din 1990 la parterul unui vile din cartierul Primăverii, iar în 1996 a cumpărat imobilul.

În anul 2008, acesta a primit din partea Guvernului şi dreptul de folosinţă gratuită a terenului aferent clădirii, având o suprafaţă de peste 1000 de metri pătraţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si