Se pare că o anumită categorie de români ar putea să plătească impozite mai mici. Potrivit antena3.ro, inițiativa a fost aprobată de Camera Deputaților.

Românii care ar putea plăti impozite mai mici

Camera Deputaților a votat o nouă propunere legislativă. Potrivit sursei citate anterior, există posibilitatea ca anumiți români să plătească impozite mai mici.

Propunerea legislativă care prevede scăderea impozitelor este atribuită românilor care donează sânge de cel puțin trei ori pe an.

Astfel, aceștia ar putea plăti impozite mai mici.

Această inițiativă se pare că încurajează românii să doneze sânge. 

Dacă va apărea în Monitorul Oficial, inițiativa presupune schimbarea Codului Fiscal, unde vor trebui introduse beneficiile pentru donatorii de sânge. Autoritățile locale se pare că vor fi nevoite să stabilească impozite mai mici, pe clădirile și terenurile deținute de persoanele care donează sânge de cel puțin trei ori într-un an. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru a beneficia de reducerea impozitelor, românii ar trebui să prezinte actele doveditoare către consiliile locale.

Potrivit antena3. ro, reducerea obținută prin donarea de sânge de cel puțin trei ori pe an, s-ar putea acumula cu reducerea de 10%, de care beneficiază românii care plătesc anticipat impozitul pentru un an întreg.

Citește și: Îți dorești o curte bine îngrijită în permanență dar nu ești cea mai ordonată persoană? Află cum poți avea un spațiu mereu pus la punct fără prea mult efort

om care calculeaza

Impozite mai mici pentru donatorii de sânge

[Sursa foto: istockphotos]

"Pentru determinarea sumei finale datorate, în situația aplicării reducerii instituite prin prezenta lege, se aplică rotunjirea, definită ca operațiunea de stabilire a sumelor datorate bugetelor locale la nivel de leu, fără subdiviziuni, prin reducere când fracțiunile în bani sunt mai mici de 50 de bani şi prin majorare când fracțiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mari", s-ar arăta în proiectul votat de Camera Deputaților, potrivit antena3.ro.

În acest moment nu se cunosc detalii cu privire la nivelul reducerii exacte de care ar putea beneficia cei care donează sânge de cel puțin trei ori pe an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si