Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023? România nu a primit votul Austriei pentru a intra în spațiul Schengen, însă speranțele există. Așadar, mai are România vreo șansă la Spațiul Schengen în acest an?

Mai mult, Austria s-a opus aderării României la Schengen, fără a lăsa vreo șansă de a discuta și fără a accepta un compromis, situație fără precedent în Uniunea Europeană.

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

[Sursa foto: Facebook/Corina Crețu]

Potrivit europarlamentarului Corina Crețu, problemele care stau în calea aderării României la Schengen sunt lucruri nedrepte ce țin de calcule interne privind voturile la alegeri.

Corina Crețu este de părere că trebuie să continuăm să luptăm pentru a avea aceleași drepturi ca restul statelor membre UE.

De asemenea, ministrul de interne Lucian Bode a anunțat joi că România îşi menţine obiectivul de ţară reprezentat de aderarea la spaţiul Schengen în anul 2023, potrivit Agerpres.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: O nouă palmă pentru România. Cancelarul austriac Karl Nehammer și premierul Olandei, pact anti-Schengen

Deși România a așteptat timp de 11 ani o șansă pentru a intra în Spațiul Schengen, la finalul anului trecut, țara noastră nu a primit undă verde pentru a adera, deși România a îndeplinit cerințele tehnice impuse. Austria a fost singura care s-a opus aderării României, motivul invocat fiind cel al migrației.

România îndeplinește de 11 ani criteriile de aderare la Schengen, care erau de fapt prevăzute și în tratatele de aderare.

În decembrie, eu eram aproape convinsă că vom intra, văzând consensul din 2022 al comisarilor europeni.  Sunt lucruri nedrepte, legate de alegeri și calcule interne, pentru că cifrele pe care le dau cancelarul și Guvernul austriac pot fi foarte ușor contracarate și au și fost contracarate de cifrele oficiale date de Frontex ”, a declarat Corina Crețu.

„O intrare treptată în Schengen”

Cea mai bună soluție pentru România ar fi o intrare treptată în Spațiul Schengen.

Citește și: O nouă palmă pentru România. Cancelarul austriac Karl Nehammer și premierul Olandei, pact anti-Schengen

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Se vorbește acum de o intrare treptată în Schengen. Adică, să intrăm în primul rând în spațiul aerian, ceea ce ar fi bine pentru oameni. Dar, pentru economie, cel mai important ar fi spațiul terestru, pentru că aici este vorba de produse, de exporturi.

Oricum ar fi, trebuie să mergem înainte, pentru că este dreptul nostru și trebuie să luptăm pentru el.

Ideea este că România este considerată din start că acceptă orice și iată că au de câștigat țări care, atunci când se simt lezate, spun și punctul de vedere ”, a mai spus Corina Crețu, potrivit gândul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si