În ziua de duminică, pe 17 martie 2024, conform Calendarului ortodox, îl celebrăm pe Sfântul Alexie, omul lui Dumnezeu.

În această zi, Biserica Ortodoxă îi pomenește și pe Sfântul Mucenic Pavel, Sfântul Cuvios Teostirict Mărturisitorul și Sfântul Mucenic Marin.

Această zi este ultima înainte de Postul Paștelui, care va începe pe data de 18 martie 2024. Totodată, este și ultima zi în care creștinii au dezlegare la lapte, ouă și brânză până după această perioadă importantă.

sfantul alexie omul lui dumnezeu

Descoperă detalii interesante din viața Sfântului Alexie, sărbătorit pe 17 martie 2024, conform Calendarului ortodox.

[Sursa foto: Doxologia]

Viața sfântului sărbătorit pe 17 martie 2024 în Calendarul ortodox, înainte de Postul Mare

Sfântul Alexie a fost unicul copil al dregătorului Eufimian. Acesta din urmă l-a cununat pe Alexie cu o tânără fecioară, însă fără ca el să își dorească neapărat acest lucru. În seara nunții sale, Alexie a părăsit în liniște casa părinților săi.

Citește și: Pe ce dată pică Floriile în 2024? Calendar ortodox

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De acolo, el a fugit la o biserică din Edesa unde a petrecut 18 ani. A trăit îmbrăcat sărăcăcios și s-a hrănit din mila creștinilor care ajungeau la acea biserică. A venit și momentul în care acest sfânt le-a spus celor din jur că el este de partea lui Dumnezeu.

Spre mirarea sa, oamenii l-au lăudat. Apoi, el a plecat spre Tarsul Cilicei.

Cu toate acestea, corabia sa cu care călătorea a naufragiat și a fost luată de vânt și purtată de-a lungul apelor până la Roma, locul unde s-a născut. Văzând cele întâmplate, Alexie a considerat că aceasta a fost mâna Domnului și a decis să meargă la casa părintească, însă fără a-și dezvălui identitatea, conform crestinortodox.ro

Odată ce a ajuns la casa părinților, el a fost luat în râs și a fost batjocorit de servitorii prezenți acolo. Atunci când s-a apropiat de trecerea în neființă, el a scris o scrisoare pe care apoi a strâns-o în mână. După și-a dat ultima suflare în brațele lui Dumnezeu. 

O descoperire incredibilă în Biserica celor 12 Apostului a făcut ca împăratul și patriarhul să primească porunca de a-l căuta pe „omul lui Dumnezeu”. Chiar Sfântul Alexie era acesta. Împăratul a citit scrisoarea cu voce tare, iar cei din jur au fost înspăimântați. Bolnavii care i-au atins sfintele moaște s-au vindecat miraculos.

cruce

Sărbătoarea Sfântului Alexie de pe 17 martie 2024 este ultima înainte de intrarea în Postul Paștelui 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Paștelui 2024: Pe ce dată pică sărbătoarea? Cele mai importante tradiții pe care trebuie să le respectăm în această zi sfântă

Postul Paștelui se apropie. Ce beneficii are asupra celor care îl țin?

Postul Paștelui are o durată de 40 de zile. Se mai numește și Postul Mare, deoarece creștinii vor trece printr-o perioadă în care vor fi nevoiți să se abțină de la alimentele de origine animală cum ar fi lapte, carne, brânză, ouă și să se curețe atât trupește, cât și sufletește.

Prin Post, creștinii nu renunță doar la unele alimente, ci este bine să înlăture din viața lor și gândurile negative, certurile și obiceiurile dăunătoare pentru a fi tot mai aproape de Hristos. 

Totuși, Postul Paștelui le poate veni în ajutor celor care își doresc să scape de kilogramele în plus. Uneori este bine să facem o pauză de la carne și să mai diversificăm dieta alimentară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si