Sfântul Luchilian a trăit în secolul al III-lea, în vremea în care domnea împăratul Aurelian. Chiar dacă până la bătrânețe a fost păgân, ulterior s-a convertit la creștinism, în perioada în care creștinii erau aspru prigoniți. Pentru că nu a vrut să renunțe la credința în Hristos, Luchilian a fost bătut, după care a fost aruncat în închisoare.

În temniță s-a întâlnit cu Ipatie, Pavel, Dionisie și Claudie, care erau închiși tot din cauza că erau creștini.

În perioada în care a stat în spatele gratiilor, Sfântul Luchilian i-a îmbărbătat pe tinerii din celulă și i-a îndemnat să nu renunțe la credința lor, chiar dacă urmau să fie aspru pedepsiți pentru religia pe care au ales-o.

Mucenicii au început să săvârșească minuni încă din timpul vieții. Legenda spune că au fost aruncați în flăcări, dar au ieșit de acolo fără să pățească nimic. Ulterior, Luchilian a fost răstignit, iar celorlalți li s-au tăiat direct capetele.

sarbatori 2024, calendar ortodox iunie 2024, sfantul luchilian

Sf. Luchilian

[Sursa foto: doxologia.ro]

Citește și: Top 3 cele mai sănătoase legume! Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din dietă

Rugăciune către Sfântul Mucenic Luchilian

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea Egiptului scăpând Israeliteanul, striga: Izbăvitorului şi Dumnezeului nostru să-I cântăm.

Sfinte Mucenice Luchilian, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Te laud pe tine, Sfinte Mucenice Luchilian, ca pe o slugă a dumnezeiescului Cuvânt şi laudă a mucenicilor. Pentru aceasta dăruieşte-mi mie curăţire şi tămăduire de cele rele, prin rugăciunile tale.

Sfinte Mucenice Luchilian, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Cu tot cugetul şi sufletul te-ai ţinut de tot întru dragostea lui Hristos  şi ai dispreţuit înşelăciunea şi slăbiciunea idolilor, înţelepte.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Mai mult decât toată mărirea cea de pe pământ, dorind dumnezeiasca slavă cea prin chinuri, te desfătezi întru cele cereşti veselitoare ale slavei celei neîmbătrânite, de Dumnezeu fericite.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

Citește și: Când intră banii pe cardurile sociale pentru alimente în luna iunie? Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

sarbatori 2024, calendar ortodox iunie 2024, sfantul luchilian

Rugăciuni către sfinții pomeniți pe data de 3 iunie 2024. 

[Sursa foto: Pexels]

Rugăciune către Sfântul Mucenic Ipatie. E bine să o rostești pentru tămăduirea de boli grele

Mucenicul Tău, Doamne, întru nevoinţele lui, cununile nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru.

Că având tăria Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, apără-ne de boală și ferește-ne de necazuri, Hristoase Dumnezeule.

Te laud pe tine, Sfinte Mucenice Ipatie, ca pe o slugă a dumnezeiescului Cuvânt şi laudă a mucenicilor. Pentru aceasta dăruieşte-mi mie curăţire şi tămăduire de bolile rele, prin rugăciunile tale.

Sfeşnic prealuminat te-ai făcut celor ce s-au nevoit împreună cu tine, povăţuindu-i la lumina dumnezeieştilor cărări, ale desfătării celei de acolo.

Înălţându-ţi după gând dorirea sufletului cea dumnezeiască, cu îndrăzneală ai alergat de bunăvoie către focul cel al tiranului şi ai fost păzit cu roua Duhului, împreună cu pruncii, viteazule purtătorule de chinuri.

Cu focul împreunându-te nici acum nu te-ai ars, o Sfinte Mucenice Ipatie, viteazule, pătimitorule, căci ai avut rouă de la Dumnezeu, care te răcorea. Pentru aceasta veselindu-te, ai săvârşit nevoinţele cele mai presus de fire, cu sfinţii tineri, cu care dimpreună adu-ţi aminte de noi, trimite-ne sănătate și ferește-ne de necazuri. Amin!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si