O dată cu începutul noului an, Ministerul Educației anunță noi modificări în învățământ. Despre modificările cu care vine anul școlar 2023-2024 a vorbit Florian Lixandru, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru WOWnews.

Ce se întâmplă cu bursele elevilor începând cu anul școlar 2023-2024? Florian Lixandru, secretar de Stat: „Schimbăm cumva paradigma”

Ce se întâmplă cu bursele elevilor începând cu anul școlar 2023- 2024?

Anul acesta, bursele elevilor urmează să se modifice.

„În acest an schimbăm cumva paradigma în ceea ce privește plata burselor, aceste burse vor fi plătite din bugetul Ministerului de Educație, prin inspectoratele școlare, nu mai merg banii din buget de la

autoritățile publice locale. Deci, practic, banii de burse vor urma același circuit ca și salariile profesorilor și vor fi plătite la data de 15 a fiecărei luni, o dată cu salariile profesorilor, prin inspectoratele școlare”, a declarat secretarul de Stat pentru WOWnews.

Citește și: VIDEO: Elevii, fără transport gratuit în prima zi de școală: ”Aroganța și autosuficiența acestei instituții sunt singurele motive pentru care elevii navetiști, astăzi și în viitorul an școlar, vor abandona școala”

Întrebat ce condiții trebuie să îndeplinească elevii pentru a primi bursele de merit în acest an școlar, Florian Lixandru a răspuns:

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„În ceea ce privește bursele, legea învățământului preuniversitar prevede categoriile de burse de care pot beneficia elevii, iar rolul nostru, la nivelul Ministerului Educației, a fost acela de a definitiva metodologia și criteriile de a acordare a acestor drepturi pentru elevi”, a declarat Florian Lixandru.

Citește și: EXCLUSIV: Anul școlar 2023-2024 între promisiuni și incertitudini. ”Profesorii de calitate creează școli de calitate, astfel că au nevoie de tot suportul posibil din partea societății”

Secretarul de stat al Ministerului Educației a afirmat că au fost introduse două tipuri de burse noi, mai exact vorbim de bursele de excelență olimpică 1 și 2, de care pot beneficia elevii care au obținut 1, 2 și 3 și medalii la olimpiadele internaționale. Acest tip de burse va fi calculat în funcție de valoarea salariului brut minim pe economie.

De asemenea, Florian Lixandru a adus la cunoștință faptul că, începând de anul acesta, apar modificări și în vederea acordării burselor de merit:  „Bursa de merit, pe baza rezultatelor anterioare, se va acorda pentru 30% din elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediei generale din anul școlar anterior”, a mai precizat secretarul de stat.

Religia devine materie opțională la examenul de Bacalaureat

Ministerul Educației a transmis că Religia va deveni materie opțională pentru examenul de Bacalaureat începând cu anul școlar 2025- 2026.

Citește și: EXCLUSIV: Copiii, eroi în cărțile pe care le citesc/ Ioan Șerbu: ” O poveste personalizată te face să te simți foarte special”

„Disciplina Religie are același statut cu toate celelalte discipline din planul cadru, este o disciplină care se studiază încă din clasa pregătitoare și până la sfârșitul liceului”, a afirmat Florian Lixandru.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai multe informații referitoare la desfășurarea noului an școlar le puteți afla vizionând interviul în exclusivitate cu Florian Lixandru.

Citește și: EXCLUSIV- Daniel, copilul adoptat într-o familie iubitoare, admis la Medicină: ”Ei sunt mama și tata și sunt tot ceea ce am eu mai de preț pe lumea asta”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si