Românca Eleonora Zugun este și astăzi considerată un caz incredibil, după ce savanții au consultat-o ani buni, în perioda 1925-1928, și au constatat existența fenomenelor de tip Poltergeist. Născută în 1913 în satul botoșănean Talpa, Eleonora și-a dat seama la 12 ani că în jurul ei obiectele începeau să plutească sau să dispară și că pe corp îi apăreau din senin vânătăi și mușcături.

Citeste si: Un roman intors din strainatate a gasit zeci de morti in curtea sa! Ce a patit barbatul pare desprins dintr-un film HORROR

Cercetată la Viena și apoi la Londra, sub supravegherea expertului britanic Harry Price, Eleonora a fost filmată în timp ce dovedea capacități paranormale, mutând obiectele dintr-o cameră securizată. Botezată ”fata diavol” în presa străină, Eleonora s-a întors în România când- pe când avea 15 ani- fenomenele gen Poltergeist au încetat brusc. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Despre viața ulterioară a Eleonorei Zugun știe mai multe nepotul ei, Marcel Zugun, care locuiește de altfel și acum în casa natală a celebrei femei. ”Eu am cunoscut-o ca o femeie normală, ca să zic așa, m-am înțeles bine cu ea, deși toți ziceau că-i botezată.

Nu prea mai voia să vorbească despre întâmplările alea de atunci, am întrebat-o de câteva ori, dar nu mi-a spus prea multe. Ea a stat chiar în casa asta multă vreme”, ne-a declarat Marcel Zugun. 

Pe la 20 de ani, Eleonora și-a încercat norocul la București, unde a lucrat într-o fabrică de confecții, după care s-a întors în satul natal, Talpa. S-a căsătorit de două ori, prima dată cu un șofer care a murit în condiții tragice, apoi cu un consătean.

Eleonora Zugun, considerată ”femeia diavol”, a murit în 1995, la 83 de ani, și a fost înmormântată în cimitirul din Dorohoi. Și astăzi, însă, cazul ei suscită un interes major, pasionații de paranormal vizitând chiar și locurile natale ale celei care a fost Eleonora Zugun.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si