Ce faci daca te musca un caine?

Sunt tot mai dese cazurile in care oamenii sunt muscati de caini. Muscaturile de caine pot fi foarte grave, iar tratamentul difera, in functie de gravitatea plagii. Exista cateva solutii la car poti recurge atunci cand te musca un caine.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

Nu trebuie sa intri in panica. Acesta  este un prim pas, dupa care trebuie sa afli daca animalul este vaccinat impotriva rabiei. In cazul in care cainele este maidanez, trebuie sa mergi de urgenta la doctor, pentru ca nu stii care este starea de sanatate a animalului.

Ce faci daca te musca un caine?

Tratamentul se poate face si acasa, daca muscatura nu este severa. Terbuie sa opresti sangerarea apasand pe rana cu o carpa curata. Ranile se spala sub un jet de apa calda, apoximativ 5 minute.
Reziduurile de sapun pot provoca infectii, asa ca trebuie sa ai mare grija. Se aplica un unguent cu antibiotic pe rana, apoi se acopera cu un bandak. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si