"Simteam ca nu mai vad lumina de la capatul tunelului. Eram intr-o lume in care nu m-am visat niciodata sa ajung, nu le doresc nici dusmanilor mei", spune ea.

3 miliarde de dolari! Atat detine cea mai bogata romanca din Asia. In timp ce Ion Tiriac se apropie de "umila" avere de 1, 2 miliarde, aceasta tanara ruleaza afaceri duble.

Numele ei este Anca Neacsu, are 28 de ani, este din Galati, dar locuieste la New Delhi, in India. De acolo isi conduce afacerile in... comertul international cu arme.

-In acest moment, esti cea mai bogata romanca, esti mai bogata si decat Ion Tiriac. Cum te simti?
-Asta nu cred ca....din punctul meu de vedere, partea financiara nu conteaza. Ce e in sufletul tau e cel mai important.



Si... Stie foarte bine Anca ce spune cand vorbeste despre suflet, caci multe si mari au fost incercarile vietii pentru ea.

- Nu vreau sa vorbesc cine e mai bogat, cine...toata lumea e bogata in acelasi fel.


Anca este frumoasa, blonda, tanara, rafinata si are tot ce isi poate dori. Ati crede ca nimic de pe lumea aceasta nu-i lipseste, dar...


Ei bine, exact acel lucru dupa care tanjim toti nu-l are: liniste. Sotul ei se afla in inchisoare, iar ea tocmai ce a fost eliberata in urma cu doua luni.
In 2012, Anca si sotul ei au fost condamnati sub acuzatia de coruptie si spalare de bani. Timp de patru ani a fost privata de libertate si marturiseste ca aceasta experienta a schimbat-o profund.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro


"Eu cand am mers la inchisoare nici nu am realizat ce se intampla, nici nu stiam de fapt de ce sunt acolo. In acele momente, nici nu te mai gandesti cati bani ai in cont, care e situatia financiara. Ultimii patru ani de zile din viata mea ii consider ca pe o experienta in care vezi viata cu alti ochi. Poate a fost un mesaj de la Dumnezeu prin care mi-a zis "Stai ca ai zburat prea sus, hai sa ajungem cu picioarele pe pamant", spune Anca.



"Am fost exonerata de aceste acuzatii de spionaj si am primit cautiune dupa aproape 4 ani. Mergem mai departe, luptam, ne demonstram nevinovatia si vom obtine cu siguranta. Aici e opus, trebuie sa demonstrezi ca esti nevinovat.  Duc o viata de lux, dar, dupa cum am spus, asta nu este important si cand am ajuns in acele situatii, am uitat de toata viata de lux", spune ea.

Nu a avut parte de viata usoara in spatele gratiilor si a realizat ca banii nu pot cumpara totul cateodata.
Persoanele bogate erau urate, iar ei i s-a cerut sa plateasca tribut pentru orice lucru.

"Cineva a incercat sa-mi rupa un deget, da am avut un gips 40 de zile, am facut plangere. Se asteapta de tine ....este de datoria ta sa le dai bani, ca un fel de protectie, ori eu nu am vrut sa le dau. Pentru o toaleta, o toaleta, cum avem in casa, doi ani de zile a trebuit sa fac o aplicatie la Inaltul tribunal", a spus ea.

Ea- intr-o inchisoare de femei, sotul- intr-o inchisoare de barbati. Timp de patru ani, Anca s-a luptat sa-si salveze casnicia si libertatea. Ea a iesit, spera insa sa reuseasca sa-l scoata si pe el

-Cum a mers relatia in acest timp?

"Cred ca aceasta perioada a consolidat mai mult, a fost poate o perioada de consolidare a relatiei noastre, in care am inteles durerea celuilalt, el s-a simtit foarte responsabil pentru situatie. Ne vedeam in tribunal, eram adusi la tribunal impreuna, iar samabata aveam vizite conjugale, dar eram vizite conjugale care se faceau in prezenta altor detinuti".

Viata de dinainte de inchisoare o descrie indulgent ca fiind una....superficiala.

"Inainte..cum sa spun...stilul de viata era total diferit: petreceri, relaxare la piscina, cumparaturi si toate".

Nu s-a amagit niciodata si nici nu s-a lasat orbita de luxul in care traieste! Dupa atatea experiente de viata, unele superbe, de vis, altele de cosmar, Anca a invatat adevarata valoare a banului!


"Stii cum e, banii nu aduc fericirea, dar o intretin, stim foarte bine, dar ma simt foarte implinita ca pot sa ajut pe cineva".

De atunci, Anca lupta pentru drepturile detinutilor. In India a ajuns datorita sotului ei, pe care l-a cunoscut in 2006.
Abhishek Verma este cel mai important jucator pe piata de arme din India. La scurta vreme, cei doi s-au casatorit, iar romanca i-a devenit asociat.
In 2011, Anca achizitioneaza in nume propriu pachetul majoritar la firma sotului, una dintre cele mai importante corporatii internationale de vanzare de arme.

- Daca ar fi sa dai timpul inapoi, ti-ai fi dorit sa ramai aici, in Romania si sa nu mai pleci in India, sa nu mai fi trecut prin acei an in inchisoare?

"Nu. Faptul ca sunt cu sotul meu, impreuna, sunt gata sa trec peste ape si...faptul ca suntem impreuna putem sa suportam orice situatie", spune ea.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro


La 28 de ani, povestea ei ar putea fi demna sa castige un Oscar.

" Aici e totul inregistrat, doar sa am timp sa incep sa scriu, am avut propuneri pentru carti, cineva vrea sa-mi scrie cartea. Cred ca as putea sa ma consider o norocosa".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si