Close sidebar
Close sidebar

Cecenii atacă rușii. O jurnalistă rusă și un avocat au fost atacați de ceceni în timp ce urmăreau desfășurarea unui caz

Jurnalista rusă Elena Mileșina și un avocat au fost atacați marți de ceceni, în timp ce urmăreau desfășurarea unui caz pentru o anchetă. Cecenii au fost foarte agresivi, iar în urma atacului, cei doi au ajuns internați la spital cu răni foarte grave.

Elena Tasca,

Jurnalista Elena Mileșina realiza un reportaj la momentul atacării cecenilor.

[Sursa foto: Capturi Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Elena Mileșina lucra la ziarul Novaia Gazeta, interzis în Rusia. Aceasta se deplasa împreună cu un avocat, Aleksandr Nemov, spre capitala cecenă Groznîi. Cei doi investigau o anchetă și mergeau spre tribunal pentru a realiza un reportaj despre o femeie cecenă, Zaremei Musaeva.

Un reportaj i-a distrus viața

Jurnalista Elena Mileșina realiza un reportaj la momentul atacării cecenilor. Ea era într-o mașină, împreună cu avocatul Aleksandr Nemov și se îndreptau spre un tribunal din Groznîi unde o cecenă era judecată pentru că ar fi atacat un polițist.

În drumul spre tribunal, cecenii au oprit mașina celor doi și i-a atacat. Aceștia i-au rupt degetele jurnalistei, au ras-o în cap și au aruncat cu vopsea pe fața acesteia, conform grupului Memorial.

Tot aceștia au declarat că avocatul a fost înjunghiat în picior.

"Au fost loviţi cu brutalitate, inclusiv în faţă, au fost ameninţaţi cu moartea, li s-a pus un pistol la tâmplă, li s-a luat echipamentul şi le-a fost distrus", a declarat pe Telegram, grupul Memorial, care activează pentru drepturile omului.

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Citește și: Directorul spionajului rus, Serghei Narîşkin, condamnă o ”tentativă de rebeliune armată”. ,,Este clar că e o încercare de a zgudui societatea''

Cecenii i-ar fi avertizat să plece pentru a nu fi atacați

Grupul pentru drepturile omului, Memorial, a declarat că atacul cecenilor s-a datorat muncii pe care cei doi o prestau. Cecenii au atacat în semn de apărare asupra anchetei jurnalistice. Atacul a fost ca o pedeapsă pentru cei doi.

"În timp ce erau bătuţi, li s-a spus: Aţi fost avertizaţi. Ieşiţi de aici şi nu mai scrieţi nimic", a scris Memorial despre atacul cecenilor, care se pare că a fost anunțat.

Ziarul pentru care lucra Elena Mileșina, "Novaia Gazeta", condus de Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost interzis de anul trecut în Rusia.

Autoritățile cecene nu au declarat nicio informație despre atacul cecenilor, precizează Reuters.

Citește și: VIDEO-Răsturnare de situație în Rusia. Kadîrov trimite trupe în zonele tensionate

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI