În prezent, cel mai mic preț preț pe care îl plătesc românii pentru un kWh este de 68 de bani, dacă îndeplinesc anumite condiții.

Calculul pentru facturile la electricitate se va face în mod diferit. Urmează ca Ordonanța de Urgență să fie modificată în Senat, astfel încât compensarea să se facă la consumul curent de electricitate și nu la media pe anul 2021.

Astfel, indiferent de consum, o gospodărie va plăti prețul din contract doar pentru cantitatea care depășește 255 de kwh pe lună.

Pentru consumul de până în 255 de kwh, rămân plafoanele de 68, respectiv 80 de bani. 

Citeste si: Cum se schimbă modul de calcul al facturilor la energie

Cine va beneficia de tarifele scăzute la kilowatt

maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum este cuprins între 0-100 KWh inclusiv; în cazul clienților casnici, care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza declarației pe propria răspundere, plafonul maxim al consumului de 100 kWh nu se aplică, tariful fiind de 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru întreg consumul realizat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

- maximum 0,80 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum lunar realizat la locul de consum a fost între 100,01-300 kWh, pentru o cantitate de 255 kWh din consumul lunar realizat. Consumul de energie electrică  ce depășește 255 KWh/lună se facturează conform prevederilor art. 5 alin.

Citeste si: Peste jumătate de milion de lei la energie, într-un spital renumit din Capitală

Astăzi vor fi introduse şi amendamentele pentru introducerea în ordonanţă a bisericilor, serviciilor publice, inclusiv transportul public, al distribuitorilor de medicamente.

Coaliţia de guvernare arată astfel că se grăbeşte cu votul în Senat, astfel că astăzi, după raportul din comisiile de specialitate vor trimite modificările la plen, iar de mâine pot trece la Camera Deputaţilor. Graba este justificată pentru că se termina luna şi distribuitorii de energie încep să trimită facturile, dar calculate pe OUG cu media pe anul trecut. 

Citeste si: VIDEO- Mai multe instituții au început să ia măsuri de economie la energie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si