Departamentul de vânat și pescuit din New Mexico, SUA, caută „îmbrățișători profesioniști de urși”, potrivit unui anunț de angajare preluat de The Guardian.

Citește și: Ai un IQ peste medie dacă poți găsi câinele între urșii panda în 7 secunde

Jobul nu e ușor: trebuie să patrulezi prin parcuri naturale și zone sălbatice și, eventual, să întâlnești unii dintre cei 6.000

de urși bruni din statul american.

Care sunt condițiile de angajare

Într-un anunț de angajare postat pe pagina de Facebook a instituției, candidații află că au nevoie de fitness, încredere și „curaj”.

Postarea a fost însoțită de fotografii cu ofițeri de conservare îmbrățișând ursuleți.

„Acum angajăm îmbrățișători profesioniști de urși”, a scris departamentul pe Facebook.

Se complică lucrurile: "trebuie să ai curajul să te târăști într-un bârlog"

„Trebuie să ai capacitatea de a face drumeții în condiții dificile, să ai curajul să te târăști într-un bârlog pentru urși și să ai încredere în colegii tăi pentru a te menține în siguranță în timpul procesului”, mai spun oficialii departamentului de mediu.

Anunțul a continuat menționând că îmbrățișarea urșilor va fi doar o mică parte din fișa de post a candidaților de succes.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Asta a fost parte dintr-un proiect de cercetare din nordul New Mexico și toți urșii au fost manipulați în siguranță, sub supraveghere”, a transmis departamentul de vânat și pescuit.

„Nu toate activitățile de aplicare a legii sunt atât de pline de farmec, dar ne-ar plăcea să vă alăturați echipei în care puteți avea experiența vieții”, mai spun oficialii americani.

Test fizic la angajare

Ofițerii de conservare intră în clasificarea forțelor de ordine din SUA. Pagina organizației a menționat că „aplicarea legilor vânatului și peștilor este responsabilitatea lor principală”.

Solicitanții trebuie să treacă un test fizic înainte de a fi luați în considerare pentru un interviu. Persoanele care speră la angajare trebuie să efectueze cel puțin 15 flotări într-un minut, cel puțin 27 de abdomene într-un minut și să alerge 300 m în mai puțin de 71 de secunde.

Citește și: Reacția ursului când se vede în oglindă

Noii ofițeri urmează aproape un an de pregătire, inclusiv în utilizarea armelor de foc și a bărcilor.

Ofițerii de conservare au rolul de a educa, de asemenea, publicul despre fauna sălbatică și captează „animale cu probleme”, se arată în pagina de aplicație.

Aceștia vor ajuta la relocarea faunei sălbatice și vor ajuta la elaborarea de noi reglementări.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Vânătoarea de urși este legală în New Mexico. Site-ul web despre vânat și pescuit spune: „În cea mai mare parte a zonei în care sunt vânați, durata medie de viață a urșilor este de aproximativ șapte până la opt ani.”

Cea mai frecventă cauză a morții este împușcarea de către vânători, deși urșii pot muri și după luptele cu alți urși sau după ce „devin o problemă publică prin obișnuirea cu hrana umană și, ulterior, trebuind să fie uciși”.

Cum sunt plătiți "îmbrățișătorii de urși"

Salariile ofițerilor de conservare din New Mexico variază între 3.000 și 4.600 de dolari lunar.

Salariul mediu pentru angajații de aici este de 44.810 dolari pe an, adică 3.700 dolari pe lună.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si