Cel mai tare sandwich inventat de americani. Uite ce iti trebuie pentru acest deliciu
Muffuletta este un sandwich creat de sicilienii locuitori ai New Orleans-ului.
Trebuie preparat cu paine moale, chifla sau focaccia.
Ingrediente:
2 painici de cca 15 cm diametru (sau chifle cu susan mai marisoare)
10 felii subtiri salami
10 felii subtiri mortadela
10 felii subtiri cascaval
alata
150 gr masline (negre si verzi)
150 gr conopida murata
5 ardei
iuti murati
1 ardei rosu copt
1/2 lingurita oregano uscat
1/4 legatura patrunjel
2 prize piper
ulei
Se curata maslinele de samburi si se toaca marunt. Se toaca marunt si restul ingredientelor pentru salata si se amesteca toate. Se adauga ulei (eu am folosit ulei de floarea soarelui in combinatie cu ulei de masline), pana e acoperita salata. Se lasa sa stea macar cateva ore sa se combine aromele.
* se poate pastra la frigider in jur de 7 zile.
Se taie painicile in doua si se scobesc de miez.
Se adauga in cele doua jumatati de paine salata din belsug (scursa bine de ulei).
Se aseaza deasupra unei jumatati de paine felii de salami, apoi felii de cascaval si la final feliile de mortadela.
Se acopera cu cealalta jumatate de paine.
Se invart painicile in folie de plastic, se aseaza pe ele cate o farfurie si deasupra se pune o greutate (de exemplu o conserva) ca sa fie bine presat sandwichul. Se lasa la frigider cam 2 ore.
Se taie painea in doua si se serveste.

Ingrediente:

2 painici de cca 15 cm diametru (sau chifle cu susan mai mari)

10 felii subtiri salami

10 felii subtiri mortadela

10 felii subtiri cascaval

150 gr masline (negre si verzi)

150 gr conopida murata

5 ardei iuti murati

1 ardei rosu copt

1/2 lingurita oregano uscat

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei- antena3.ro

Citeste si: Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”- wowbiz.ro

1/4 legatura patrunjel

2 prize piper

ulei

Se curata maslinele de samburi si se toaca marunt.

Se toaca marunt si restul ingredientelor pentru salata si se amesteca toate.

Se adauga ulei, pana e acoperita salata.

Se lasa sa stea macar cateva ore sa se combine aromele.*

se poate pastra la frigider in jur de 7 zile.

Se taie painicile in doua si se scobesc de miez.Se adauga in cele doua jumatati de paine salata din belsug (scursa bine de ulei).

 

Se aseaza deasupra unei jumatati de paine felii de salami, apoi felii de cascaval si la final feliile de mortadela. Se acopera cu cealalta jumatate de paine.Se invart painicile in folie de plastic, se aseaza pe ele cate o farfurie si deasupra se pune o greutate (de exemplu o conserva) ca sa fie bine presat sandwichul.

 

Se lasa la frigider cam 2 ore.

Se taie painea in doua si se serveste.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si