UPDATE: Statul Islamic a comis cele doua atacuri cu bomba din Egipt de duminica, in ziua Floriilor, soldate cu cel putin 36 de morti si peste 100 de raniti, a anuntat agentia de presa afiliata gruparii jihadiste Amaq, relateaza Reuters.

UPDATE : Bilantul mortilor exploziei produse intr-o biserica din orasul egiptean Tanta, in Delta Nilului, a urcat la 21 si de asemenea la 50 de raniti, a anuntat televiziunea de stat duminica, informeaza Agerpres.

Explozia a ranit de asemenea aproximativ 40 de persoane, potrivit acelorasi surse, in momentul in care comunitatea crestina se pregateste sa sarbatoreasca Saptamana Sfanta care incepe duminica cu Floriile.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Exploza a vizat Biserica copta Sf. Gheorghe din Tanta, scrie BBC.  Posturi egiptene de televiziune au anuntat ca cel putin 40 de persoane au fost ranite in acest atac de Florii.

Cauza exploziei era necunoscuta imediat, insa minoritatea crestina din Egipt a fost vizata adesea, in ultimii ani, de militanti islamisti.

In decembrie, 25 de persoane au fost ucise intr-o explozie la o catedrala copta din Cairo in timpul unei slujbe.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si