Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

-Aici avem doua tipuri de tomate alaturate, seamana doar la culoare, dupa cum se poate observa, dar una are o forma mai alungita, asemanatoare unei banane, iar cealalta seamana foarte mult cu o lamaie.



Toti cei care au trecut pragul asa-numitului "laborator de natura" din Buzau spun ca rosiile care seamana cu bananele sau lamaile sunt foarte gustoase.

Daca sunt asa de bune, de ce nu le putem gasi inca la piata?

-Sa speram ca vom avea fonduri suficiente pentru omologare si o sa le promovam si o sa le oferim tuturor cu mare drag.


Va mai dura, insa, cel putin cinci ani pana cand vom ajunge sa gustam din aceste produse. Arta crearii unei legume este extrem de complexa si cere un proces lung si costisitor de omologare.

Costel Vânatoru- cercetator: cel mai fericit caz ca sa obtii un soi- 7-8 ani, dar sunt cazuri in care se lucreaza peste 20 de ani pentru obtinerea unei creatii biologice.


Apoi, inca trei ani, rosia este testata la Institutul de Stat de Testare a Soiurilor, dupa care este propusa pentru brevetare, unde mai asteapta inca doi ani.

"Avem tomate diverse, de la tomata de ghiveci care poate fi cultivata in apartament, pana la tomata de mare productie, pana la hibrizi de tomate", spune cercetatorul.

Si daca va gandeati la cultivatul rosiilor ca la o actiune dificila, ei bine, in Buzau s-a descoperit si varianta simpla.


Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau a fost înfiintata în aprilie 1957, sub numele de Statune Experimentala. Aici au aparut castravetii pentru diabet, rosiile tigrate si au fost aduse plante necunoscute din America Latina si incrucisate cu cele autohtone.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si