Cinci rețete de prăjituri pentru Postul Paștelui. Delicioase și simplu de făcut!
Cinci rețete de prăjituri pentru Postul Paștelui. Pentru pofticioșii de dulce, am pregătit câteva dintre cele mai gustoase și rapide rețete de prăjituri pentru Postul Paștelui. De ce să ne abținem de la ceva dulce, dar sănătos?
Dizolvăm îndulcitorul în laptele de soia, apoi adăugăm uleiul și esența de vanilie. Într-un vas mai mare amestecăm ingredientele uscate: făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Peste acestea adăugăm ingredientele umede și amestecăm încet cu o spatulă până se omogenizează compoziția. O așezăm apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm compoziția cu o spatulă și punem deasupra fructele confiate.
Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute la foc mediu primele 10 minute, apoi la foc mic restul timpului. Scoatem prăjitura din cuptor, așteptăm să se răcească. iar apoi o servim.
Poftă bună!
Trufe de post cu ciocolată
Ingrediente:
120g curmale fara samburi
70g prune uscate (stafide sau caise uscate)
50g pudra de migdale (miez de nuca sau alune de padure)
Se așază ingredientele într-un bol, în afară de apa minerală.
Se amestecă cu un mixer sau un tel, iar apoi se adaugă apa și se amestecă compoziția. Se lasă aluatul la odihnit 10 minute. Se ia aluatul cu un polonic și se toarnă într-o tigaie încinsă, unde ați pus puțin ulei. Lăsați clătita să se rumenească pe o parte, iar apoi o întoarceți. Se servesc cu gem sau dulceață. Poftă bună!
Prăjitură cu bulion și gem
Ingrediente:
15 linguri de ulei
15 linguri suc de roşii/bulion
5 linguri de zahăr
500 g de făină
1/2 linguriţă de bicarbonat
esenţă de rom
sare
1 l de apă
4 linguri de zahăr
200 g de griş
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul, uleiul, esenţa şi bulionul, până se obţine o cremă spumoasă, peste care se adaugă treptat făina amestecată în prealabil cu bicarbonatul și sarea. Porționează apoi coca elastică rezultată în patru bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde şi se coace pe dosul tăvii (pudrat cu făină), în cuptorul încins la temperatură medie. Pentru fiecare foaie, timpul de coacere este de şapte minute.
Pentru cremă, se amestecă apa şi zahărul şi se pune la fiert împreună cu sarea şi coaja de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, poți să adaugi grişul, amestecând continuu. După fierbere, cât timp crema este călduţă, adaugă margarina şi zeama de lămâie şi amestecă atent.
După ce s-a răcit complet, se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează. Pentru asamblare, pune prima foaie în tavă, peste care adaugă ½ din cremă. Urmează foaia a doua, peste care trebuie să pui gemul. Continuă cu o altă foaie, restul de cremă şi foaia finală, apoi lasă la răcit câteva ore şi porționează, după care este numai bună de savurat. Poftă bună!
Mod de preparare: Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Se pot folosi orice tip de nuci.
Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Checul dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.